Bağ-kur’lu Esnafa Emeklilik Müjdesi

Bağ-kur’lu Esnafa Emeklilik Müjdesi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, SGK ile Halk Bankası arasında bir protokol imzalanarak Bağ-Kur’a prim borcu nedeniyle emekli olamayan vatandaşlara prim borcunun ödenmesi için Halk Bankası tarafından kredi verileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 4’üncü Esnaf ve Sanatkarlar Şurasında Bağ-Kur’lu esnafa müjde verdiğini ifade eden Köksal, prim borcundan dolayı emekli olamayan Bağ-Kur’lu ya Halk bankasının kredi vereceğini ifade ederek, “SGK ile Halk Bankası arasında bir protokol imzalanacak. Bu protokol ile prim borcunu ödeyemediği için emekli olamayan Bağ-Kurlu esnaflar, bankanın 0,97 aylık faiz oranı ve 36 ay vade ile bir kredi verilecek. Böylece prim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaflar düşük faizle kredi alarak borcunu ödedikten sonra hem emekli olacak, hem de sosyal haklardan faydalanabilecek. Kredi çeken Bağ-Kurlu esnaflarımız ödemelerine de üç ay sonra başlayacak. Halk Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılan bu çalışma esnaflarımızı da rahatlatacak” dedi.
Köksal, gerek Başbakanlık gerekse de Cumhurbaşkanlığı döneminde her fırsatta esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelen, sorunlarını dinleyen ve çözüm mücadelesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye, sorunları sürekli gündeme getiren ve çözüm üretilmesi noktasında büyük gayret sarf eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e ve milletvekillerine teşekkür etti.