Bağcılar’da 270 Milyon 488 Bin 520 Kilo Katı Atık Toplandı

Bağcılar’da 270 Milyon 488 Bin 520 Kilo Katı Atık Toplandı

Her gün 2 bin 800 cadde ve sokakta çevre temizliğinin yapıldığı Bağcılar’da, geçtiğimiz yıl toplam 270 milyon 488 bin 520 kilogram katı atık toplandı. İlçede Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 545 kişilik ekip, günün 24 saati çevre temizliği yapıyor.
Nüfus olarak İstanbul’un en büyük ilçesi olan Bağcılar’da, günün 24 saati 2 bin 800 cadde ve sokakta çevre temizliği yapılıyor. İnşaatı tamamlanan Katı Atık Toplama Tesisi’nin de hizmete girmesiyle ayrıştırılan atıklar da değerlendirilecek.
Kentin ana ulaşım yollarının kavşağında kurulu olan Bağcılar’da çöplerin toplanması için her yıl 12 trilyon lira para harcanıyor. Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 545 kişilik ekibin çevre temizliği yaptığı ilçede geçtiğimiz yıl toplam 270 milyon 488 bin 520 kilo katı atık toplandı. Çöpler, ilçenin 22 mahalledeki değişik noktalara konulmuş olan 3 bin 600 çöp konteynırında toplanıyor.
İlçede toplanan çöpler arasındaki katı atıklar da geri dönüşümünün sağlanması amacıyla kurulan Katı Atık Toplama Tesisi’nde değerlendirilecek. Tesiste ilçede toplanan plastik, kağıt gibi katı atıklar atık havuzuna boşaltılacak. Bantlar aracılığıyla taşınacak olan atıklar burada ayrıştırılacak. Ayrıştırılan atıklar ekonomiye katkı sağlamak amacıyla değerlendirilecek.
“ÇEVRE DOSTU BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ SERGİLİYORUZ”
“Çevre dostu belediyecilik” anlayışıyla hizmet sunduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ihtiyaçların ve tüketimin değişiklik göstererek arttığını ifade etti. Bu amaçla teknolojiden faydalandıklarını da ifade eden Çağırıcı, çöp toplama ekiplerinin de hizmete sundukları çevre dostu araçlarla çalıştıklarını anlattı. En güzel temizliğin kirletmemek olduğunu ifade eden Çağırıcı, ilçedeki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak çevre temizliği konusunda projeler hazırlayıp hizmete sunduklarını belirtti.
Çağırıcı, şunları söyledi: “Ekiplerimiz, temizlik araçlarımız vasıtasıyla çöpleri alıyorlar. Yıkama ve dezenfekte işleminin ardından da konteynırın bakım ve onarımı yapılıyor. Boyanan konteynırlar yeniden hizmete sunuluyor. Çevre temizlik faaliyetlerimiz park, bahçe ve Bağcılarlı hemşehrilerimin yoğun olarak bulunduğu tesislerde aralıksız devam ediyor. Temizlik ve hijyen konusunda çok dikkatli ve titiz davranıyoruz.”