Bağlar Belediyesi Eğitim Destekevi Aile Meclisleri Oluşturdu

Bağlar Belediyesi Eğitim Destekevi Aile Meclisleri Oluşturdu

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi Eğitim Destekevi yöneticileri, ailelerin eğitim süreçlerine daha aktif katılması için aile meclisleri oluşturdu.
Bağlar Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eğitim Destekevi yöneticileri, öğrenci ve aileleriyle oturumlar şeklinde iki gün süren toplantılar düzenlendi. Destekevi yöneticileri ve eğitmenleri tarafından organize edilen toplantı, Destekevi’nin konferans salonunda düzenlendi. 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrenciler ve aileleriyle ayrı ayrı toplantılar düzenlendi. 700 ailenin katıldığı toplantılarda, öğrencilerin Eğitim Destekevi’ne uyumu, öğrencilerin çevredeki zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması yönünde ailelerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Öğrencilerin ders durumlarının da tartışıldığı toplantılarda, öğrencilerin derslerinde başarı düzeyinin yükselmesi için ailelerin eğitim süreçlerine daha aktif katılması yönünde karar alındı.
Toplantı sonucunda ailelerin eğitim sürecine aktif katılması kararı alınırken, her kademedeki sınıflarda aile temsilcileri oluşturularak aile meclisleri oluşturuldu. Ayrıca eğitmenlerin ailelerle yaptığı toplantılarla paralel olarak öğrencilerle de oturumlar şeklinde toplantılar düzenledi. Öğrenci merkezli bir eğitim modeli oluşturulması için öğrencilerin istek ve önerileri de toplantılarda gündeme geldi. Bu isteklerin eğitim sürecine yansıtılması için toplantı sonucunda her sınıfta öğrenci temsilcileri seçildi.