Bahçeli: Askeri müdahale yerindedir

Bahçeli: Askeri müdahale yerindedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “FETÖ konusunda hala delil isteyen, hukuk hatırlatması yapan, 15 Temmuz darbe girişimi konusunda ikircikli ve tutarsız bir tavır takınan ABD’nin; PKK, YPG ve PYD’ye bakışı da çarpık, çürük ve hastalıklıdır” dedi.
MHP Genel Merkezinde, gündeme ilişkin açıklama yapan Bahçeli, Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili şunları söyledi:
“24 Ağustos sabahı Türkiye Fırat Kalkanı adı altında Cerablus’taki IŞİD unsurlarını temizlemek amacıyla Uluslar arası koalisyon desteği ile askeri operasyon başlatmıştır. Özgur Suriye Ordusu bu operasyonda aktif olarak yer almıştır. Bordo bereliler ve tanklar, sınırın Suriye tarafına geçmiştir. Obüs, roketatar ve tank atışıyla bölge ateş altına alınmıştır. Türk savaş uçakları da havadan operasyonlara katılmıştır. Türkiye’nin milli güvenliğini korumak, sınır ötesi terörist yapılanmayı engellemek için askeri müdahale yerindedir, haklıdır, isabetlidir. Ancak, Cerablus’u IŞİD’den arındırırken boşalan alanlara PYD’nin yerleşmesine, Kobani-Afrin arasının bu terör örgütüne açılmasına kesinlikle hiçbir şart altında müsaade edilmemelidir. PYD/YPG Fırat’ın batısında uzun süre önce geçmiştir. Afrin-Menbiç arasında bulunan El Bab’ı ele geçirmek için teröristler hareket halindedir. Bu şekilde, sözde terör kantonları arasında bağlantı kurulmuş olacaktır ki, buna asla müsaade edilmemelidir.”
“Bu güne kadar PYD’yi en fazla şımartan ve ön açan ABD’dir” diyerek sözlerini sürdüren Bahçeli, “ABD Dışişleri Bakanı, geçen hafta PYD’nin Fırat’ın doğusuna çekilmeye başladığını söylemiştir. Bu terör örgütü doğuda kalsa ne olacak, batı da bulunsa ne çıkacaktır. Terör her yerde ve her zeminde terördür. PYD-PKK’yı zamanla mekânın her bölümünden kazıyarak söküp atmak Türkiye’nin haysiyet ve şeref meselesi olmalıdır. ABD’nin, PYD’ye sözcülük yapması, lehine davranması, aklayıp temize çıkartmak için çırpınması insafsızlık, saygısızlık ve art niyetlidir. Çünkü ABD, PKK ve PYD’yi çok açık bir şekilde arkalamakta, kullanmaktadır. ABD’nin malum terör örgütlerinin ağızlarına bir damla bal sürüp, bu katillerin ilave yardımları ile Ortadoğu’nun haritasını, siyasal ve ekonomik çıkarlarına göre tekrar çizmeyi arzulamaktadır. FETÖ konusunda hala delil isteyen, hukuk hatırlatması yapan, 15 Temmuz darbe girişimi konusunda ikircikli ve tutarsız bir tavır takınan ABD’nin; PKK, YPG ve PYD’ye bakışı da çarpık, çürük ve hastalıklıdır” açıklamasını yaptı.