'Bahçeli milletten özür dileyip istifa etmeli'

'Bahçeli milletten özür dileyip istifa etmeli'

2009 MHP Kongresi'nde Devlet Bahçeli'nin karşısında Genel Başkan Adayı olan Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Yılmaz, “Seçim sonuçları ortadadır. Bahçeli'de biraz utanma duygusu var ise derhal istifa edip bu millete sağda yeni bir anlayışın kapısını açmalıdır.
İhraçlar geri dönüp MHP yenilenmeli. 2009 tarihinden itibaren MHP içinde muhafazakar bir değişim için ortaya koyduğum talep devam etmektedir. Bu talebi engelleyen Bahçeli millet tarafından defalarca reddedilmiştir. Adam gibi ihraçları geri alıp parti içi değişimin önü açılmalıdır” dedi.
“Gelsin adam gibi yarışalım 2009 yılının rövanşını şimdi yapalım” diyen Yılmaz, “Sayın Bahçeli biraz yürekli olsun bize MHP kapısını açsın ve demokratik ortamda kendisi ile yarışalım. Türkiye bu değişimi muhakkak yapacaktır. Bu saatten sonra Bahçeli de biraz haya ve ar duygusu var ise orada o makamı daha fazla işgal etmeden bu gece istifa edip milletten özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.