Bahçeli ve MHP'den ilk açıklamalar

Bahçeli ve MHP'den ilk açıklamalar

Dün akşam, seçim sonuçlarının netleşmesinden sonra kulislerde MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin istifa kararı aldığı konuşuldu. Bahçeli'nin kendi el yazısıyla yazarak imzaladığı istifa mektubu olduğu iddia edilen bir mektup sosyal medyayı karıştırdı. Partililerin Bahçeli'yi istifa kararından geri çevirdiği iddiası ortaya atıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı açıklamada istifa haberlerini yalanlayarak böyle bir mektubun olmadığını söyledi.

BAHÇELİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI


MHP lideri Bahçeli, seçim sonuçlarının netleşmesininardından yazılı açıklama yaptı, "Milletimiz, koalisyon kurmaktan köşe bucak kaçan AKP'ye tek başına iktidar vizesi ve görevi vermiştir. MHP ise devlet ve iktidarın tüm imkanlarıyla mücadele ederek, dik duruşunu koruyarak, milli ve tarihi emanetlere sahip çıkarak, dahası tüm tuzakları bozarak, oy ve milletvekili sayısı itibariyle yeterli olmasa da TBMM'de temsil edilme imkanına yeniden kavuşmuştur" dedi. İşte Bahçeli'nin açıklaması:

Resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti'nin yüzde 49,1'lik oy oranı ve 312 milletvekili sayısıyla tek başına iktidara ulaştığını aktaran Bahçeli, şunları kaydetti:

"Milletimiz, koalisyon kurmaktan köşe bucak kaçan AKP'ye tek başına iktidar vizesi ve görevi vermiştir. Milliyetçi Hareket Partisi ise devlet ve iktidarın tüm imkanlarıyla mücadele ederek, dik duruşunu koruyarak, milli ve tarihi emanetlere sahip çıkarak, dahası tüm tuzakları bozarak, oy ve milletvekili sayısı itibariyle yeterli olmasa da TBMM'de temsil edilme imkanına yeniden kavuşmuştur. Partimiz, yalan korosuyla boğuşmuş, demokrasi tarihimizde eşine az rastlanır nitelikte teşekkül ettirilmiş kara propaganda ve algı operasyonlarıyla başa çıkmak durumunda kalmıştır. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nden çıkan sonucu beğenmeyip dayatma ve çirkeflikle tekrar seçimin yolunu açan AKP zihniyeti, siyasi edep ve adabın yanında demokratik nezaketi de hiçe saymıştır. Ahlaken iflas etmiş, fikren ve zihnen çürümüş bir partinin tekraren iktidar olması, ayrıca tartışılması, ele alınması gereken bir vakıadır. Koalisyon kurmaktan korkan, ülkeyi uçurumun kenarına kadar sürükleyen AKP'nin, toplumsal korkuyu tetikleyerek, tehdit ve şantajları silah gibi kullanarak milli iradeyi çarpıttığı çok açıktır."

MHP EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEK

"7 Haziran-1 Kasım arasında Türkiye'de yaşanmadık rezalet, planlanmadık kumpas, oynanmadık Oyun kalmamıştır" değerlendirmesini yapan Bahçeli, MHP'nin zayıflaması, kaybetmesi ve hatta baraja takılması amacıyla her türden saldırı yapıldığını öne sürdü. Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:

"Buna rağmen köklü geçmişiyle, şerefli, imanlı, milli ve tavizsiz mensuplarıyla iç içe geçen ve kenetlenen partimiz, zalimlerin yazdığı hükmü, yırtıp atmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, ilkelerinden ödün vermeden, inandığı doğrulardan sapmadan yolunda kararlı ve emin adımlarla yürüyecektir. İçimizden veya dışımızdan hiç kimse boş yere hesap yapmamalı, boş yere Milliyetçi Hareket'in istikrarsızlık sarmalına düşeceğini zannetmemelidir. Partimizin tüm kadroları, sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başındadır. Vatan ve millet sevdamızda en ufak bir eksilme olmadan, saflarımızda en küçük bir bozulma yaşanmadan çelikten bir iradeyle Türkiye'nin hak, hukuk ve tarihi çıkarlarını savunmaya samimiyetle devam edilecektir. Bu hususta azmimiz sınırsızdır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk-İslam ülküsünü yılmadan, korkmadan, tereddüt geçirmeden sonuna kadar sahiplenecektir."

KARAR SAYGI DUYUP...

Bahçeli, MHP'ye "hayırcı yaftası vuran AKP-PKK güdümündeki odaklara, sözde televizyon yorumcularına, gazetelerindeki köşelerinde dedikodu yayan satılık kalemlere karşı bakışlarında" bir değişiklik olmayacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"1 Kasım seçiminde AKP'nin aldığı oy miktarı, geçmiş 13 yıllık hezimet döneminin kapatılması, onca yolsuzluk, onca yanlışlık, onca yozlaşma ve yolsuzluğun örtülmesi anlamına kesinlikle gelmeyecektir. Türkiye'nin içinde kıvrandığı hazin tabloyu hiçbir sonuç değiştiremeyecektir. Elbette aziz milletimizin sandıkta verdiği karara saygı duyup riayet etmekle mükellef olduğumuzun farkındayız. Fakat AKP'ye verilen her oyun, verilen her desteğin istikrarı getirmek şöyle dursun, geçen yılları mumla aratacak felaketlere davetiye çıkaracağını da şimdiden iddia ve ilan ediyoruz. Ortada AKP'nin bir zaferinden ziyade, beyaz Toroslarla gözü korkutulmuş, terörle yıldırılmış, canlı bombalarla huzuru kaçırılmış, ekonomik tehlikelerle aklı çelinmiş, anti demokratik uygulamalarla iradesine ket vurulmuş bir sosyolojik yapı vardır ve her yönüyle de açıktadır."

Doğru bildiklerini ve gördüklerini, tertemiz vicdanla, dürüst bir mizaçla, herhangi bir gönül kırgınlığı olmadan milletle paylaşmayı sürdüreceklerini vurgulayan Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şüphesiz önümüzdeki dönemde AKP'li iktidar yıllarının acı faturasına, buna göz yuman, buna destek veren, bunda payı bulunan herkes katlanmak durumunda kalacaktır. Bu itibarla sorumluluktan kaçmak mümkün değildir. 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde her türlü tertip ve taarruza rağmen, Türklüğün namus mücadelesinde yanımızda duran, ülkenin geleceği için tercihte bulunan muhterem vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kıt imkanlarla varlık yokluk savaşı veren teşkilatımızın değerli yöneticilerine, milletvekili adaylarımıza ve aziz dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Allah son nefesimize kadar bizi ülkülerimizden, ilkelerimizden ve Türk milletine mensubiyet şuurundan ayırmasın."