Bahçeşehir Koleji Yılın En İyi Eğitim Kurumu Ödülü’ne Layık Görüldü

Bahçeşehir Koleji Yılın En İyi Eğitim Kurumu Ödülü’ne Layık Görüldü

Bugüne kadar pek çok başarılı sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştiren ve “Eğitim Her Engeli Aşar” düşüncesinden hareketle engellere karşı başlattığı farkındalık yaratma ve bilinçlendirme çalışmalarına Engelsiz Yaşam Vakfı’na verdiği desteklerle devam eden Bahçeşehir Koleji, vakfın düzenlediği ödül töreninde "En İyi Eğitim Kurumu" ödülüne layık görüldü.
Engelsiz Yaşam Vakfı’nın bu yıl beşinci kez verdiği Yılın En İyileri Ödülleri, WOW İstanbul Hotel&Convention Center’da düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Bahçeşehir Koleji Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ ve Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle’nin de katıldığı gecede, Yılın En İyi Eğitim Kurumu Ödülü Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye İyi Niyet Elçisi Muazzez Ersoy tarafından Bahçeşehir Koleji CEO’su Devrim Karaaslanlı’ya takdim edildi. Birçok ünlü ismin katıldığı gecede Halit Kıvanç, Yusuf Sezgin, Erhan Yazıcıoğlu, Perihan Savaş ve gazeteci Uğur Güneri de Onur Ödülü aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Muazzez Ersoy, Ömür Gedik ise Vakıf Özel Ödülü alan isimler arasında yer aldı. Kokteyl alanında sergilenen Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin yaptığı "Eğitim Her Engeli Aşar" temalı fotoğraflardan oluşan sergi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR
Bahçeşehir Koleji sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katarken, öğrencilerini de sosyal sorumluluk bilinciyle yetiştiriyor. Bugüne kadar pek çok başarılı sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji, “Eğitim Her Engeli Aşar” düşüncesinden hareketle engellere karşı başlattığı farkındalık yaratma ve bilinçlendirme çalışmalarına Engelsiz Yaşam Vakfı’na verdiği desteklerle devam ediyor. Projenin başında yer alan Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ, engelsiz bir yaşamın öncelikle insanın zihninde başlaması gerektiğini belirtiyor ve bu noktada çocukların tüm engellere karşı bilinçlendirilmesinin önemine inandıklarının altını çiziyor. Dağ, engelsiz yaşam için gerçekleştirdikleri çalışmaları şöyle anlatıyor:
“Öncelikle çocuklarımızın farkındalıklarını geliştirmek istiyoruz. Daha sonra onların engelsiz bir yaşam için fikir üretmelerini destekleyen çalışmalar hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimizin Engelsiz Yaşam Ödül Gecesi için yaptıkları Eğitim Her Engeli Aşar temalı resimler bunun en güzel örneklerinden. Genç zihinler çok yaratıcı çözümler üretebiliyor. Ayrıca Bahçeşehir Koleji olarak, öğrencilerimizin de gönüllü çalışmalarıyla engelli bireyler için elektrikli sandalye bağışından, eğitim yardımına kadar birçok desteği hayata geçiriyoruz.’’