Bahreyn'den İran'a 'hac' uyarısı

Bahreyn'den İran'a 'hac' uyarısı

rap Birliği 146. Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife, 'İran hac ibadetini siyasileştirmeye acilen son vermeli.'' dedi.


İRAN'A UYARI

Al Halife, Körfez ülkelerinin İran ile iyi komşuluk ilişkileri kurmak istediğine dikkati çekerek, "İran, Arap dünyasının iç işlerine müdahaleye ve hac ibadetini siyasileştirme çabalarına acilen son vermeli." dedi.

İSRAİL'İN Filistin'DEKİ KURAL TANIMAZ TAVRI

Filistin meselesine de değinen Al Halife, Arap dışişleri bakanlarının, Filistin davasını ve İsrail'in uzlaşmaz tavrıyla mücadelenin gerekliliğini tartıştıklarını ifade ederek, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini durdurması için uluslararası baskının artırılmasını istedi.

TUNUS MESELESİ

Bu arada Al Halife, konuşmasının ardından Arap Birliği Dönem Başkanlığı görevini Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi'ye devretti.

Cihinavi de Libya dosyasının Tunus'un öncelikli meseleleri arasında yer aldığına işaret ederek, bu ülkedeki durumun, Libya Siyasi Anlaşması'nın aktif katılımını ve çabaların sürdürülmesini gerekli kıldığını vurguladı.