Bakan Avcı AKP'lilerden alkış istedi!

Bakan Avcı AKP'lilerden alkış istedi!

MHP’nin, milli eğitimin sorunlarına çözüm bulmadığı ve daha kötüye gitmesine sebep olduğu için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru kabul edilmedi. Bakan Avcı, muhalefetin istifa çağrısına “Biliyorum sizin için en iyi bakan gidendir” cevabı verdi.

CÜZDAN HİKAYESİNE DÖNÜŞTÜ

Gensoru önergesinin sahibi MHP Ankara Milletvekili Zühal Topçu, Fatih projesinin yüzde 10’nun gerçekleştiğine işaret ederek, “Özellikle yılan hikayesine döndü ama bazıları için de cüzdan hikayesine dönüştü. Çünkü Hans’ta ne varsa bizim Hasan’da da olsun diyerek başladı ama bunun başlangıcı yanlış oldu” dedi.

ARTIK YETER, GİDİN

Okul yöneticilerinin mahkeme kararıyla geri dönmelerine rağmen karara uyulmadığını söyleyen Topçu, “Milli Eğitim Bakanlığı enkaza çevrilmiştir. Anayasa’ya, hukuka, adalete uygun olmayan işler yapılmaktadır. Bakanlığının hafızası silinmiştir Onun için diyoruz ki: ‘Lütfen, Sayın Bakan biz sizi seviyoruz ama artık yeter. Çocuklarımızı daha çok seviyoruz” diye konuştu.

O PROTOKOLÜ YIRTIN

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, AKP’li bakanların yargı ve hukuk kararlarını yok saydıklarını, eğitimde ‘siyasi kadrolaşma ve siyasi-hayali projelerle’ skandal yaşandığını söyledi. MEB ile Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokole değinen Serter, “Çocuklarımız ‘değerler eğitimi’ denilen eğitimi bu vakıftan alıyor. Vakfın başındaki kişinin yakın tarihe kadar ilkokul diploması bile yok. Ben, Bakanın şu protokolü yırtıp atmasını istiyorum, yırtıp atılacak bir protokol var burada” dedi.

ALKIŞLAYIN

Bakan Nabi Avcı, gensoru nedeniyle bakanlık çalışmalarını anlatma fırsatı bulduğunu belirterek, muhalefete teşekkür etti. Kendisinin ‘Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması yapan bakanı’ olduğunu söyleyen Avcı, söylediği rakamlara iktidar grubu sessiz kalınca ‘burayı alkışlayabilirsiniz’ dedi. Bunun üzerine AKP’liler alkışlamaya başladı. Muhalefet sözcülerinin eleştirilerinin bazılarına katıldığını söyleyen Avcı, “Biliyorum sizin için en iyi milli eğitim bakanı giden bakandır” dedi.