Bakan Avcı Eskişehir’de (1)

Bakan Avcı Eskişehir’de (1)

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Eskişehir’de Ortaışık Camii’sinin açılışını gerçekleştirdi.
Kentte ilk olarak Anadolu Üniversitesi Konukevi’ni ziyaret eden Bakan Avcı, daha sonra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile birlikte Odunpazarı ilçesinde Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Ortaışık Camii’sinin açılışını ve sağlıklaştırma projeleri tamamlanan Çürükhoca ve Cemalciler Sokak’ın açılışını gerçekleştirdi.
Açılış sırasında konuşan Bakan Avcı, caminin bol cemaatli, bereketli ve şenlikli olmasını diledi. Hizmetlerin süreceğini ifade eden Bakan Avcı, “Ortaışık Cami’sinin bol cemaatli, bereketli, şenlikli olmasını diliyorum. Mahallemize, şehrimize hayırlı olsun. Bu hizmetler durmayacak, devam edecek. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkent Ajansı faaliyeti sona ermekle bunu vakıf statüsüyle devam ettiriyoruz. Gerek başlamış olan kalıcı eser restorasyonları, gerekse planlanmış olan diğer hizmetler vakıf hizmeti içerisinde yine aynı el birliği ve gayretle devam edecek. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Ortaışık Cami, duaların okunması ile hizmete açıldı. Bakan Avcı, açılış sonrası Cuma namazını bu camide kıldı.