Bakan Avcı Eskişehir’de Cami Açılışına Katıldı

Bakan Avcı Eskişehir’de Cami Açılışına Katıldı

ESKİŞEHİR (İHA) – 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı tarafından restore edilen tarihi Alaaddin Camii’nin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 23 Nisan 2015 tarihinden Bilim Sanat ve Kültür Merkezinin açılışının yapılacağını söyledi.
Anadolu Selçuklu döneminde 1267 yılında yapılan Alaaddin Camii’nde, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı çalışmaları kapsamında bir süre önce restorasyon çalışmaları başlamıştı. Başlatılan çalışmaların sona ermesiyle caminin yeniden hizmete açılması için açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Ülker Can, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışı töreninde konuşan Bakan Avcı, yapılan restorasyon sonucunda caminin daha da şenleneceğini söyledi. 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansına Eskişehir’e pek çok yeni kalıcı eser bıraktığı için teşekkür eden Avcı, “Bunların en önemlisi 19 Mayıs 2015’te açılışını yapacağımız yeni stadyumumuz. Ayrıca Bilim Sanat ve Kültür Merkezimiz var. Burasını da 23 Nisan 2015 tarihinde açacağız. Bu cami gibi kalıcı birçok eserin restorasyonuna Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı öncülük etti. Camimiz bu restorasyon sonrasında daha da şenlenecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Cemaati bol olsun” dedi.
Bakan Avcı’nın konuşmasının ardından edilen dua ile cami yeniden hizmete açıldı. Cami içinde incelemelerde bulunan Bakan, ikindi namazını da bu camide kıldı. Namaz çıkışında ise Bakan Avcı ile programa katılan protokol ve vatandaşlara etli pilav ile ayran verildi. Ardından Bakan Avcı, çeşitli programlara katılmak üzere ayrıldı.