Bakan Ayşenur İslam Bursa'da konuştu!

Bakan Ayşenur İslam Bursa'da konuştu!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aileye, çocuğa, yaşlılara, engellilere, kadınlara, gazilere ve şehit yakınlarına verdiği yardım ve hizmetler konusunda yeniden yapılanmaya gidiyor. Bu kapsamda verilen hizmetler saha çalışmasıyla yerinde incelenerek verilen hizmetlerin yerine ulaşıp ulaşmadığı inceleniyor. Bursa'da da 7-11 Ocak 2015 tarihleri arasında 18 kişilik bir ekip  bakanlığa bağlı bütün kuruluşarı ziyaret etti ve çalışmaların ne aşamada olduğu hakkında sayısal verilere ulaştı.





AYŞENUR İSLAM BURSA'DA

Ekip değerlendirmesi sonucunda, bakanlığa bağlı tüm kuruluşların Bursa temsilcileriyle biraraya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bursa İli Değerlendirme toplantısına katıldı. İslam, saha çalışması için Sağlık Bakanlığı'ndan ilham aldıklarını belirterek, sorunları yerinde saptamak istedik. Politikalar yerelde nasıl uygulanıyor, hizmet sorunumuz var mı bu soruların yanıtını almak için buradayız diye konuştu. İslam'ın, basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam ediyor.

BURSA'YA YARDIM ELİ ULAŞIYOR MU?

Bakanlığa bağlı kuruluşlarda, Bursa'da 417 çocuğa, 307 yaşlıya, 493 engelliye ve 40 kadına bakım hizmeti veriliyor. Bakanlığım verilerine göre, 2012 yılından bugüne kadar koruma ve bakım altında bulunan çocukların yaklaşık 710'u Bursalı... Yine Bursa'da engelli resmi ve özel bakım kuruluşlarında 578 engellinin bakımı yapılıyor. Ayrıca yine Bursa'da evde bakım hizmeti kapsamında 14 bin 969 kişiye 2014 yılı içerisinde toplam 154 milyar 690 milyon ödeme yapıldı.



ÜCRETSİZ SEYAHAT KARTLARI

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına verilecek ücretsiz seyahat kartlarının basım ve dağıtım işlemleri de bakanlık bünyesinde yürütülüyor. Bursa İl Müdürlüğü'nce yapılan incelemelr sonucubda 670 kişinin kartları basılarak sahiplerine teslim edildi.

ÇOCUK BAKIMI


Ailesi yanında bakımı sağlanan çocuk sayısı Türkiye genelinde, 80 bin 375... Bursa'da koruma altına alınmadan ailesi yanında desteklenen çocuk sayısı bin 642 olup bu ailelere 6 trilyon 813 milyar 318 bin TL ekonomik destek sağlandı. Koruyucu aile hizmeti bakımından ise, Bursa'da 112 koruyucu ile yanında 127 çocuğun bakımı yapılıyor. Yine bu ailelere 1 trilyon 409 milyar 199 bin ödeme yapıldı.

Bakanlığın verilerine göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla Türkiye genelinde, Ocak-Eylül 2014 döneminde 12 milyon 180 bin 475 kişiye düzenli ve süreli olarak toplam 10 katrilyon 3 trilyon 463 milyar 727 bin TL sosyal yardım yapıldı. Yine aynı dönemde Bursa'ya yapılan yardım tutarı ise, 206 bin 406 kişi için 165 milyon 290 bin 196 TL...



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ayşenur İslam tarafından Bursa Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıya, Vali Münir Karaloğlu, bakanlık birimleri, AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su ve Bedrettin Yıldırım katıldı...
 
Özge COMBA ALKIŞ