Bakan Bozdağ Partililerle Buluştu

Bakan Bozdağ Partililerle Buluştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "AK Parti, 2002’de yüzde 34.5, 2007’de yüzde 47, 2011’de ise yüzde 50 oy oranına ulaşmıştır. Bu demek oluyor ki AK Parti, her seçimde oyunu daha fazla artırarak insanla buluşmayı başaran bir partidir" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bozdağ, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda partililer tarafından karşılandı. İl başkanlığı binasında konuşan Bakan Bozdağ, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürüyle ortaya koymuş olduğu medeniyet anlayışıyla her zaman ülkede parmakla gösterilecek nadide kentlerden olduğunu söyledi. Bakan Bozdağ, "Diyarbakır medeniyet özelliğini kaybetmesin. Daha iyi katkı sunan iller arasında umarım yer alacaktır. Adalet Bakanı olarak Diyarbakır’daki hizmetlerimizi hem yerinde görmek, adliyelerimizde görev yapanların ihtiyaçlarını Diyarbakır üzerinde değerlendirmek ve çözümlerimizi ortaya koymak düşüncesiyle kente geldik. Bir takım çalışmalarımız olacaktır. Yaptığımız çalışmalardan sonra Diyarbakır’dan ayrılacağız. Gittiğim her ilde teşkilatlar bir araya gelmekteyim. Teşkilat bizim ana omzumuzdur. Türkiye’de eğer güçlü bir AK Parti varsa 3 Kasım 2002, 22 Temmuz 2007 ve 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde oyunu artırarak büyük başarıya imza atmıştır. Tek başına iktidar olma vizesini milletten almayı başarmışsa AK Parti, başarı hikayesinin pek çok aktörü olmaktadır. Bunlardan bir tanesi teşkilattır. Her yerde gözü kulağı olarak yer almaktadır. Teşkilatlarımızla toplumun her kesimine ulaşıyoruz. Onların taleplerini alıyoruz. Sorunlarını dinliyoruz. Çözümleri üretebiliyorsak yapıyoruz. Yapamadıklarımızı ise Ankara’ya havale ediyoruz. Oranın üretmesini hep beraber sağlıyoruz. Teşkilatlar büyük bir vazife ifa ediyorlar ve çabalarını görmekteyiz. Diyarbakır İl Başkanlığını kutluyorum. Kuruluşundan bugüne zor şartlar altında büyük bir başarı hikayesini hep beraber yazdılar" dedi.
"BU SEÇİMLERDE DİYARBAKIR’A BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTE"
Önümüzde yeni seçimlerin olduğunu hatırlatan Bakan Bozdağ, "Bu seçimlerde Diyarbakır’ımızda daha önceki aldığımız oyların üzerine yeni oylar ilave etmek şartıyla başarılar ortaya koymamız gerekiyor. İl teşkilatımız ilçe kongreleri takvimini açıkladı. Parti içi bir kongre süreci Diyarbakır’da yaşanacak. Türkiye’nin genelinde olduğu gibi arkasından il kongresi ve ardından 2015 seçimlerini hep beraber yapacağız. Türkiye değişimi 12 yıl ortaya koyduğumuz icraatlarla yaşadı. Değişimin ve dönüşümün devam etmesi hedeflenen sonuçların elde edilmesi bakımından AK Parti’nin güçlü bir şekilde iktidarda yoluna devam etmesi lazım, Türkiye bugün eğer büyük başarılar elde ediyorsa imza atıyorsa bugün çözüm sürecini hükümet programına koyabilmişse geçmişte düşünülmeyen reformları yapmışsa şüpheniz olmasın güçlü bir iktidarın siyasi istikrarın büyük bir önemi olmakta. Bunda da milletin büyük bir desteği vardır. Bizim attığımız adımların milletin sayesinde yol alan ve gelişen adımlardır. Vatandaş destek vermezse iktidardan indirirler. Adımlarınız neticeye ulaşmaz. Hamdolsun 2002’de 34.5, 2007’de yüzde 47, 2011’de yüzde ise yüzde 50’ye ulaşmıştır. Bu demek oluyor ki AK Parti her seçimde oyunu daha fazla artırarak, insanla buluşmayı başaran bir partidir" diye konuştu.
Konuşma daha sonra basına kapalı devam etti.
Bakan Bozdağ’a Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Galip Ensarioğlu, Süleyman Hamzaoğulları eşlik etti.