Bakan Bozkır, Aecr Başkanı Jan Zahradil’i Makamında Kabul Etti

Bakan Bozkır, Aecr Başkanı Jan Zahradil’i Makamında Kabul Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’ye gelen Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR) Başkanı Jan Zahradil ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Bakan Bozkır, 2 günlük ziyaret kapsamında Türkiye’ye gelen Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR) Başkanı Jan Zahradil ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bozkır, Ankara ve İstanbul’da çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Zahradil ile daha önce Strazburg’da görüşme fırsatı bulduklarını belirtti.
Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı’nın Avrupa Parlamentosu gruplarından bir tanesi olduğunu söyleyen Bozkır, "AK Parti olarak bu gurubun hem üyesiyiz hem de bu gurubun Başkan Yardımcısı Prof. Yasin Aktay bu görevi üstlendi. Bu grupta gerçekten Türkiye’nin dostları var. Bu gurupla ilişkilerimiz iyi seviyede Avrupa Parlamentosundaki bütün çalışma ve çabalarımızda bize destek oluyorlar. Bizde bu grupla aynı anlayış içinde bu süreci sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
JAN ZAHRADİL: "TEK BİR SİYASİ AİLE OLARAK BURADAYIZ"
AECR Başkanı Zahradil ise Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Tek bir siyasi aile olarak buradayız" diyen Zahradil, "Ortak yarar sağlayacak alanlarda çalışmalarımıza devam edeceğimizi temenni ediyorum. Türkiye ortağımızdır ve NATO müttefikimizdir. Bunun daha sonraki dönemlerde devam edeceğini temenni ediyorum" dedi.