Bakan Bozkır, İtalyan Büyükelçi Scarenti’yi Kabul Etti

Bakan Bozkır, İtalyan Büyükelçi Scarenti’yi Kabul Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bizi en iyi anlayan ve en zor zamanlarımızda yanımızda olan hep İtalya olmuştur. Bu çerçevede İtalya’nın Dışişleri Bakanı’nın Ashton’ın yerine çok önemli bir göreve gelmesini de önemsiyoruz" dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bakan Bozkır, İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarenti’yi makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bozkır, İtalya Büyükelçisi Scarante ile hem Türkiye’nin AB sürecini hem de İtalya’nın dönem başkanlığı sırasında neler yapılabileceğini ele alacaklarını belirterek, "Yarından itibaren yapmaya başlayacağım Avrupa ülkeleri komisyon, konsey, Avrupa Parlamentosu seyahatleri öncesi Büyükelçi Scarante’nin görüşlerini almak, kafamdaki bazı planları kendisiyle paylaşmak arzusundayım. Çok yakında İtalya Cumhuriyeti’nin şövalye nişanıyla taltif edilmiş bir kişi olarak da görüşmemizin ayrı bir önemi var" ifadelerini kullandı.
Bozkır, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın yerine İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini’nin getirildiğini hatırlatarak, İtalya’nın AB ilişkilerinin iyi yönde olduğu ve bu durumun Türkiye’nin AB üyelik sürecine etkilerinin nasıl olacağına yönelik sorusu üzerine Bozkır, "Türkiye’ye en çok destek veren birkaç ülke içinde İtalya en baştadır. Dolayısıyla İtalya’dan herhangi bir dostumuzun Avrupa karar mekanizmalarında da önemli bir göreve gelmiş olmasından biz ancak memnuniyet duyarız. Bizi en iyi anlayan ve en zor zamanlarımızda yanımızda olan hep İtalya olmuştur. Bu çerçevede İtalya’nın Dışişleri Bakanı’nın Ashton’ın yerine çok önemli bir göreve gelmesini de önemsiyoruz. Tabii görevi teslim almalar gerek komiserler, gerek konsey başkanının Kasım ve Aralık ayı başında olacak. O zamana kadar kendileriyle temas kurup göreve başlamadan önce görüş alışverişi yapmayı arzu ediyoruz" cevabını verdi.