Bakan Bozkır, Kik Heyetini Kabul Etti

Bakan Bozkır, Kik Heyetini Kabul Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Bu güçle biz AB’ye çok yaklaşacağımız gibi Türkiye’nin bütün hedeflerini gerçekleştirecek kendimizde bir enerjiyi bulacağız” dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyetini kabul etti. Şuana kadar AB sürecini nasıl yöneteceğini ve gücünün ne kadar olduğu konusunda kafasında soru işaretleri olduğunu belirten Bakan Bozkır, “Sizin gelişinizle birlikte hiçbir soru işareti kalmadı. Bu güçle biz AB’ye çok yaklaşacağımız gibi Türkiye’nin bütün hedeflerini gerçekleştirecek kendimizde bir enerjiyi bulacağız” diye konuştu.
KİK heyeti ile AB sürecinde buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Bozkır, şunları söyledi:
“Brüksel çıkarmalarında gerçekten 400-500 oda başkanının, sivil toplumun çok önemli bir şeydi bunlar. Bizim orada verdiğimiz resim çok büyük geri dönüşü oldu. Eskiden bana her gören ‘Ağabey AB sürecine gireceğiz mi?’ veya tenkitleri var. Son 3 senedir AB sorusu pek sorulmuyordu ama son 1 haftadır 3 senede sorulmayan bütün sorular sorulmaya başlandı. Onu ben çok önemsiyorum. Türkiye’de gündemimizde AB sürecinin yer alması bize güç katacak.”
“EĞER BİR FASIL AÇMA BEKLENTİNİZ VARSA ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL, AÇAMAYABİLİRİZ”
İş kazalarına değinen Bakan Bozkır, hayatını kaybeden 10 kişiye Allah’tan rahmet diledi. Sorunların sadece kanun çıkartmakla olmadığını, kanun çıkıp uygulamasının olması gerektiğini ve sonra hayata geçirilmesinin gerektiğini anlatan Bozkır, “Hayata geçirilmede henüz daha gidecek yolumuz olduğunu düşünüyorum. Hayata geçirilmede de sadece hükümet, sadece bürokrasi değil, bu sorunların özümsenmesi ve bunun bir arada ele alınıp özümsenmesi çözümlenme kültürünün geliştirilmesi lazım. Herkese görev düşüyor. Sayın Cumhurbaşkanının seçilmesiyle birlikte inşallah bir yeni Türkiye ifadesi yer buldu. Herkeste bundan mutluluk duydu” şeklinde konuştu.
“Eğer bir fasıl açma beklentiniz varsa çok önemli değil, açamayabiliriz” diyen Bozkır, “Açarsak iyi olur ama biz bu dediklerimi yaparsak eğer içimizde bunu gerçekten ilerlediğini hissedersek mutlu olacağım” dedi.
“TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ MESELELERİ VAR AMA EN ÖNEMLİ MESELELERİNDEN BİR TANESİ DE BUGÜNE KADAR FASILLARLA İLGİLİ SORUNUMUZ”
Heyet adına konuşan TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “Türkiye’nin önemli meseleleri var ama en önemli meselelerinden bir tanesi de bugüne kadar fasıllarla ilgili sorunumuz. Hem bu sanayici, esnaf, çalışanlar, memurlar, sendikalar önemli. Dolayısıyla sizin bu delegeler AB Bakanlığı ile sürekli istişare halinde olur. Daha önceki dönemlerde büyükelçimiz olarak yapmış olduğunuz görev nedeniyle Brüksel ile yakın temasınız var. Biz Türkiye’nin sorunlarının biraz daha hafifleyeceğini, gerçek diplomasiyi masanın başından öteye götürebilen prensibinizi bildiğiniz için eminim ki bu süreç bizim için çok önemli olacak. Bizde her zaman size destek, katkı vereceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanını halkın seçtiğini hatırlatan Palandöken, Bozkır’ın yeni kabineyle yeni görevine getirildiğini söyleyerek, “Sizden çok şeyler bekliyoruz. Türkiye’nin çalışma hayatının önemli aktörleri burada. Bizim hepimiz senin için hem dua ediyoruz hem de diyoruz ki başarınız kadim olsun” dedi.
Ziyarette Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, Bakan Bozkır’a çiçek ve Yunus Emre’nin "Yunus’un Gül Bahçesi" isimli kitabını hediye etti.