Bakan'dan HDP'li vekiller için ağır sözler!

Bakan'dan HDP'li vekiller için ağır sözler!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anayasa değişikliği ve  başkanlık sistemi referandumuna ilişkin, "Bundan sonra Türkiye'de seçimler  olduğunda 'koalisyon mu olacak, kim kazanacak, kim ne yapacak' diye tereddütleri  de ortadan kaldıracak olan 2017'deki o referandumla bu milletin önü ilelebet  açılacaktır inşallah." dedi.
Denizli ziyareti kapsamında Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde  açılış ve temel atma törenlerine katılan Zeybekci, Sarayköy ilçesinde  kaymakamlığı, belediyeyi ve Ak Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti, bir  girişimcinin yaptığı elektrikli faytona bindi.
Zeybekci, Pamukkale Belediyesi tarafından Dokuzkavaklar sağlık  Kompleksi temel atma töreninde, AK Parti'nin sağlık alanında köklü değişiklikler  yaptığını, halkın sağlık hizmetine en kısa yoldan ulaşması için "devrim  niteliğinde" adımlar atıldığını söyledi.
Konuşmasında Avrupalı ülkelerin 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimine  karşı gösterdiği tutuma değinen Zeybekci, şunları kaydetti:
"Demokrasi havarileri var ya... 'İnsan hakları, özgürlükler, basın  özgürlüğü, barış, kardeşlik' diyenler, işkenceye karşı duranlar var ya...  Zannettim ki ertesi Sabah bizim dostlarımız müttefiklerimiz Alman'ı, Fransız'ı,  İngiliz'i, Belçikalısı, İspanyol'u, İsviçrelisi, ellerinde bayraklar, Türkiye'ye  doğru yola çıkarlar bize destek için. Öyle bekledim. Evet, anında o gece  yanımızda olan dostlarımız da vardı. Ama 5 gün sonra Almanya'nın en büyük  dergilerinden birinin kapağında Türk bayrağının üzerinde dikenli telleri ve 'Bir  zamanlar demokrasi vardı' yazısını da gördük hep beraber. Darbe başarılı olsaydı,  demokrasi kurtulacak mıydı, demokrasi mi kazanacaktı?"
Zeybekci, Avrupa'nın, ifade vermeye gitmeyen bazı HDP'li  milletvekillerinin tutuklanmasına ise tepki gösterdiğine işaret ederek, şöyle  konuştu.
"Türkiye Cumhuriyeti devleti, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden  tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Bu ülkenin bağımsız mahkemeleri, hakimleri  gereğini de yaptı. Biz lağım faresinin ensesinden tutuyoruz, ciyaklaması başka  yerden geliyor, Avrupa'dan geliyor. 16 Temmuz günü neredeydin onu söyle sen. Bu  milletin milli iradesine, insan haklarına, özgürlüklerine, Vatanına, her türlü  yaşam hakkına kast eden hainler, bu milleti katlederken neredeydin onu söyle  önce. Bu milletin canı yandı, 200'ün üzerinde masum can yandı. 2 bin 200  civarında kişi bundan sonra sakat olarak hayatına devam edecek. Sen o gün  neredeydin, onu söyle. O gün orada değildin."
Zeybekci, darbe girişimi sonrası ekonomide herhangi bir aksaklık  yaşanmaması için bütün önlemleri aldıklarını, 18 Temmuz günü bankaların,  borsaların çalışmaya başladığını, işlemlerin sorunsuz yapıldığını anımsatarak,  "16-17  Temmuz'da bağırıyorlardı, dolar 8 lira olacak, 10 lira olacak. Faizler   yüzde 25 olacak, 30 olacak, Türkiye darmadağın olacak. Hiçbir şey olmadı. Merak  etmeyin hiçbir şey de olmayacak. Kervan yürüyecek. Kervan, Gazi Mustafa Kemal'in  gösterdiği o muasır medeniyete doğru gidecek." diye konuştu.
"2017'DEKİ REFERANDUMLA MİLLETİN ÖNÜ AÇILACAKTIR"
Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Zeybekci,  şöyle devam etti:
"Ama Allah'a hamd olsun, bu milletin ferasetliyle, Allah'ın  takdiriyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, Başbakanımızın pratikliği ve  hükümetimizin kararlılığı ile o dağlarda, o şehirlerde  o hainlere karşı destan  yazan Mehmetçiğimizin ve polisimizin kahramanlığıyla bütün ihanetler gömülüyor.  Allah'ın izniyle, bütün ihanetler geldikleri yere iade ediliyor. Bu millet dualı  milletir. Bu bayrak ilelebet dalgalanacak, bu ezanlar dinmeyecek, bu vatan  bölünmeyecek. Çünkü mazlum dünyanın ümidi olmaya, Türk İslam dünyasının ümidi  olmaya devam edecektir. Onun için hep üzerimize geliyorlar, topyekun üzerimize  geliyorlar. Ama Allah'ın izniyle az kaldı. Bundan sonra Türkiye'de siyasetteki  tereddütler de kalkacak. Bundan sonra Türkiye'de seçimler olduğunda 'koalisyon mu  olacak, kim kazanacak, kim ne yapacak' diye tereddütleri de ortadan kaldıracak  olan 2017'deki o referandumla bu milletin önü ilelebet açılacaktır inşallah."
Bakan Zeybekci'nin programlarına Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, bazı  AK Parti Denizli milletvekilleri, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin  Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz  ile diğer protokol üyeleri de katıldı.