Bakan Elvan: “siber Güvenlik Alanında Önemli Gelişmeler Kaydettik”

Bakan Elvan: “siber Güvenlik Alanında Önemli Gelişmeler Kaydettik”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, siber güvenlik alanında önemli gelişmeler kaydettiklerini belirterek, “Siber güvenlik kurulu oluşturduk ve siber güvenlikle ilgili olarak neler yapabileceğimizi ortaya koyan bir eylem planı hazırladık” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Fuar Merkezi’nde CeBit Bilişim Eurasia Fuarı’na katıldı. Fuarda AK Parti standının açılışını gerçekleştiren Bakan Elvan, stanttaki ürünler hakkında bilgi aldı. Bakan Elvan, Türkiye’nin internet kullanımında Avrupa ve dünyadaki yeri hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin telefon kullanımında Avrupa’da önde gelen ülkeler arasında yer aldığını belirten Elvan, “Özellikle mobil telefonda aylık kullanım itibariyle oldukça yüksek bir kullanım oranını söylememiz mümkün. Ayda ortalama 364 dakika ile tabii ki kişi başına aylık ortalama telefon kullanımı, Avrupa’da en önde gelen ülke konumunda Türkiye. Yine kişi başına aylık internet kullanımı itibariyle Türkiye, dünyanın en önde gelen ülkelerinden biridir. Kişi başına düşen internet kullanım süresi ayda 32 saat. Bunun dünya ortalamasına baktığımızda 24 saat olduğunu görüyoruz. Avrupa Birliği ortalaması ise 26 saat. Dolayısıyla internet sektöründe, bilgi ve iletişim sektöründe son derece hızlı bir gelişim ve dönüşüm söz konusu” dedi.
“BUGÜNE KADAR 5 KEZ SİBER GÜVENLİK TATBİKATI DÜZENLEDİK”
Siber güvenlik alanında Türkiye’nin önemli atılımlar gösterdiğini belirten Bakan Elvan, “Siber güvenlik alanında özellikle son 10 yılda önemli gelişmeler sağlandı. Bugüne kadar tam 5 kez siber güvenlik tatbikatı düzenledik. Bunun dışında siber güvenlik kurulu oluşturduk ve siber güvenlikle ilgili olarak neler yapabileceğimizi ortaya koyan bir eylem planı hazırladık. Değerli katılımcılar bugüne kadar bugün itibariyle baktığımızda Türkiye’de yalnızca abone sayıları artmıyor. Biraz önce ifade ettiğim abone sayıları itibariyle. İnternet kullanıcıları sayılarında da önemli artışlar var” şeklinde konuştu.
“FİBER KESİŞİM NOKTASINDA OLACAĞIZ”
2023 hedefleri arasında Türkiye’nin fiber optik ağ kullanımında bölge ülkeleri arasında kesişim noktası olacağını belirten Elvan, “Fiber optik alt yapı itibariyle de biraz önce ifade ettim. Çok önemli gelişmelerimiz söz konusu, önümüzdeki günlerde de bu gelişmelerimiz artarak devam edecek. Ülke genelinde fiber optik ağının kurulması ve Türkiye’nin bölge ülkeler arasında fiber kesişim noktası olması hedefi biliyorsunuz 2023 hedeflerimiz arasında yer alıyor. Akıllı kentlerin şehirlerin inşası olacak. Değerli arkadaşlar bununla ilgili olarak bir veya iki kentimiz küçük ölçekli bir kentimiz olacak pilot bazlı bir çalışmayı bu yıl başlatacağız. Dolayısıyla da akıllı kentlerin oluşumu noktasında somut bir adım atmış olacağız” diye konuştu.