Bakan Elvan: “silahlı Mücadeleye Davet Eden Tweetle Karşılaştım”

Bakan Elvan: “silahlı Mücadeleye Davet Eden Tweetle Karşılaştım”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kobani’de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla sosyal medyadan yapılan çağrılara ilişkin, “Terörist grupları silahlı mücadeleye davet eden tweet ile karşılaştık. Bunların önemli bir kısmı Twitter tarafından engellendi” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bahçeşehir Üniversitesi protokol imzalama törenine katıldı. Bakan Lütfi Elvan, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde yapılan törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bakan Lütfü Elvan, Kobani olaylarını bahane ederek sokağa dökülmek yönünde sosyal medyadan yapılan çağrılara ilişkin, “Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir takım vatandaşlarımızı provoke eden hatta bazı kesimleri, terörist grupları silahlı mücadeleye davet eden tweet ile karşılaştık. Biz gerekli girişimlerde bulunduk. Bunların önemli bir kısmı Twitter tarafından engellendi. Tamamıyla ulusal güvenliğimize yönelik hadisedir” dedi.
“PROVOKATÖRLER YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK”
Gençleri yönlendirenlerin olduğunu kaydeden Elvan, bunların yargı önünde hesap vereceklerini belirterek, “Kamu binalarını, hastaneleri, okulları tahrip eden gençler istemiyoruz. Biz çalışan üreten bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına katkı sağlayan gençler arzu ediyoruz. Bunları tabi bu gençleri provoke edenler, yönlendirenler var. Bu tür girişimleri yapanlar yargı önünde hesabını verecektir. Vatandaşlara sağduyuyu tavsiye ediyorum. Devletimiz güçlüdür. Kardeşlik, birlik, beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Biz birlikte, beraber bu ülkeyi güçlendireceğiz, kalkındıracağız. Bu tür yakıp, yıkmalar hiçbir şekilde tasnif edilemez” şekilde konuştu.
“YAKIP YIKANLARI LANETLİYORUM”
Kamu binalarını ve özel mülkleri yakıp yıkanları kınadığını ifade eden Bakan Elvan, “Bunların artık Türkiye’de demokrasi anlayışının gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Şiddetin bu ülkeye her hangi bir katkı sağlamayacağını düşünüyorum. Şiddete başvurarak eylem yapmak, yakmak, yıkmak, insanları katletmek hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmaz. Eğer birileri bir takım kamu binalarını yakıp, yıkıyor, yağmalıyorlarsa bunların bu ülkeye olan sevgilerinde problem var demektir. Bu ülkeyi seven insan hiçbir kamu malına zarar vermez, veremez. Ben bu tür girişimleri, kınıyor, lanetliyorum. İnşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız diye düşünüyorum” dedi.