Bakan Fikri Işık, ABD Savunma Bakanı ile görüştü

Bakan Fikri Işık, ABD Savunma Bakanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'a, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e ABD tarafından daha fazla müsamaha tanınmamasının ve Gülen'in en kısa sürede iade edilmesinin beklendiğini bildirdi.

Işık, ABD Savunma Bakanı Carter ile dün telefonla görüştü.

Işık, TSK içindeki bir grup FETÖ üyesinin Türkiye'nin anayasal düzenine, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ve hükümetine karşı gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının ardından ABD'nin gösterdiği destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'e ABD tarafından daha fazla müsamaha tanınmamasını isteyen Işık, Gülen'in en kısa sürede Türkiye'ye iade edilmesinin beklendiğini vurguladı.

Işık, mevcut durum itibarıyla her şeyin kontrol altında olduğunu belirterek, İncirlik Üssü'ndeki elektrik kesintisiyle ilgili teknik sorunların da en kısa sürede giderileceğini ifade etti.

ABD SAVUNMA BAKANI CARTER

ABD Savunma Bakanı Carter ise Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin engellenmesinin ülkesi tarafından memnuniyetle karşılandığı söyledi.

Halkın demokratik değerlere ve hukukun üstünlüğüne göstermiş olduğu desteği takdire şayan olarak nitelendiren Carter, FETÖ'nün elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iadesi her ne kadar ABD Savunma Bakanlığının sorumluluk alanında olmasa da bu konudaki hassasiyeti anladığını bildirdi.

Türkiye'nin Gülen'in iade talebine ilişkin ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü anımsatan Carter, ülkesinin Türkiye'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu aktardı.

Gülen'in ABD'de yaşamasından dolayı Türk kamuoyunda "darbe girişiminde ABD'nin desteği olabileceği" yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Carter, bununla ilgili ABD yönetimini ve halkının suçlamaması gerektiğini sözlerine ekledi.