Bakan Güllüce 81 İlin Güzelliklerini Tattı

Bakan Güllüce 81 İlin Güzelliklerini Tattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Patlasalarda, çatlasalarda bu kazan büyüyecek. İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler, bu ülkede birliği bozamayacaklar” dedi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen “İllerimiz Karabük Üniversitesi’nde Ayyıldız’ın Altında Buluşuyor" etkinliği için kente gelen Bakan Güllüce, rektörlük ziyareti sonrası kendi adına hazırlanan fidanı diktikten sonra, hilalin altında yer alan 81 ilin standını gezdi. Bakan Güllüce, 81 ilin stantlarında her ilin kendine özgü yemeklerini tattı.
“ÖĞRENCİLER BİRLİKTE YAŞAMA ÖRNEĞİ VERİYOR"
Gazetecilere açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, her kentten olan öğrencilerin stant açtığını belirterek şöyle konuştu: "81 yıldız Türkiye’nin birlikteliğini, bir olmasını, diri olmasını, aynı ruhtan aynı kimyadan olduğunu anlatan çok güzel bir kompozisyon. Rektörümüzü ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz birlikte kalmayı ve yaşama örneği mesajı veriyorlar. Ele ele verelim, teknolojiyi, uygarlığı gelişmeyi yakalayalım koşalım diyor gençler. Büyüklere de diyorlar ki; daha çok çalışacağız, sizin yapamadıklarınızı biz yapacağız. Sizin ulaşamadığınız yüksek teknolojiye biz ulaşacağız. Sizin getiremediğiniz yüksek gelirli ülke ekonomisine biz getireceğiz. Sonra diyorlar ki, bütün dünyanın fitneleri, fesatları, fırıldakları, şeytanları ne yaparsanız yapın, biz bir olacağız diyorlar. Siz fitnelikle bu ülkenin ekmeğini küçültemeyeceksiniz diyorlar. Bu ülkede kargaşa çıkartamayacaksınız diyorlar. Bu ülke binlerce yıllık kültürü ve medeniyeti olan bir ülke ve biz oradan geliyoruz diyorlar. Biz yeni bir medeniyet inşa ve ihyası için çalışacağız diyorlar. Hiçbir fırıldaklık, fesatlık, entrika bu ülkenin birliğine zarar vermeyecektir diyorlar. Bunu diyen Karabük üniversitesinde okuyan öğrencileri tebrik ediyorum.”
Gazetecilerin genel seçimlerin Nisan ayına alınacağı yönünde bir sorusuna ise Bakan Güllüce, “Şuan böyle bir şey yok, konuşulmuyor. Hayır” cevabını verdi.
“BU ÜLKEDE BİRLİĞİ BOZAMAYACAKLAR”
Güllüce, "Diyarbakır’da devam eden olayların çözüm sürecini nasıl etkileyeceği" yönünde bir soruya şöyle karşılık verdi: “Gençlerimiz bunun cevabını veriyor. Fitnelik, fırıldaklık bu ülkede para etmeyecek diyor gençlerimiz. Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz. Birlik olup iri ve diri olacağız 2023 yılında dünyanın en çok büyümüş ülkesinden biri olacağız. Bizim soframızdaki ekmeğin kazanımızdaki yiyeceği, bu coğrafyanın, bu ülkenin önündeki gençlerin yiyeceğini ve medeniyetini kimse ellerinden alamayacak ve bu kazan daha da büyüyecek. Patlasalar, çatlasalar da bu kazan büyüyecek. İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler, bu ülkede birliği bozamayacaklar.”