Bakan Güllüce’den Bozcaada İçin Referandum Önerisi

Bakan Güllüce’den Bozcaada İçin Referandum Önerisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bozcaada’yı da içerisine alan 1/100 bin ölçekli plan için öneride bulundu. Güllüce, “Oradaki planla ilgili belediye başkanı, vatandaşlara referandumla evet-hayır yaptırsın. Sonra da ‘vatandaş istemiyor’ diyen belediye başkanı bize teslim etsin. Birebir uygularım” dedi.
Esenler’de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruçreis Mahallesi’nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törene Bakan Güllüce’nin yanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, konut sahipleri katıldı.
Kürsüdeki konuşmasını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kentsel Dönüşüm denilerek dolandıran ve dolandırılanlara seslenerek, “Vatandaşa 85 metre kare daire veriyorum deniliyor. Gerçeğine bakıyoruz 23 metrekare. Şimdi bu 85 metrekare nasıl 23 oluyor ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Vatandaşımız brüte, nete çok iyi baksın. Öyle 23 metrekareyi 85 metrekare diye yutanlara, yutturanlara kalkanlara dikkat etsin. Dürüst müteahhitlerin de dürüst olmayan müteahhitler sayesinde rekabet etme şansı kalmıyor” dedi.
Çanakkale’de yeniden yapılandırılacak olan 1/100 bin ölçekli İmar planının özellikle Bozcaada’da büyük tepkiye neden olduğunu da hatırlatan Bakan Güllüce, “Dün CHP milletvekilleri gitmiş Bozcaada’da para kazandırılacak, kim kazandıracak, neyi kazanacak, yani insanlar konuştuğu sözlerin altını doldurarak konuşması lazım. 1/100 binlik plan yapılmış. Şimdi bu plandan Bozcaada’nin neresinin nasıl olacağını nasıl anlamışlar ki? Plan tekniği olarak o konuştukları mümkün olmayan bir şey. 100 binlik bir plandan bunu göremezsin” dedi.
“BOZCAADA İLE İLGİLİ REFERANDUM YAPILSIN”
Bozcaada’da oturanlara önerilerinin olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Güllüce, “İkameti orada olan herkes talep etsin ve belediye başkanı bir plan yapsın. Bizim 100 bine de itiraz etsin. Birebir uygularım. Vatandaş ne diyorsa o olsun. Yani referandumla evet hayır yaptırsın. Sonra da ‘vatandaş istemiyor’ diyen belediye başkanı bize teslim etsin. Boşuna konuşmanın gereği de yok” diye konuştu.
Güllüce, TOKİ’nin kara propagandaya etkisini anlatmak için de iletişimcilere bir ders olarak okutması gerektiğini söyledi. Yapı denetimcilerin yeterli denetimi yapmadıkları konusunda şikayetlerin geldiğini söyleyen Güllüce, “Bu doğruysa çok kötü. Bizler denetimlerle çok sert tedbirler, uygulamalar yaparız. Yanlışsa demek ki sizin üzerinizde de bir algı yapılmaya çalışılıyor. O zaman sizlerde bunun doğru olmadığını gösterecek çalışmalar yapın” şeklinde uyarılarda bulundu.
Bakan Güllüce, provokasyonların para etmediğini provokatörlerin de anlaması gerektiğini söyleyerek, böyle bir hazırlıkta olanlara “Para etmiyor. İstediğiniz kadar toplantıları sabote etmeye, provokasyon yapmaya çalışın etmiyor” diye çağrıda bulundu. Güllüce, bazı kişilerin kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm haline getirdiğini de sözlerine ekledi.
“BÜYÜK PROJE ASKERİ ALANDA OLACAK”
Türkiye’de kentsel dönüşümün hızla yayıldığını söyleyen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, muhalefet kesiminin bir takım siyasal düşüncelerle yaptığı eleştirilere adlandırılmaması gerekildiğini kendilerinin yaparız dediği işleri kesinlikle yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi. Kuzu, Esenler’deki asıl dönüşümünü üzerinde çalıştıkları ve büyük proje olarak saydıkları askeri alanda yapacaklarını dile getirdi.
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da ilçe vatandaşına evlerin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, söz verdikleri her şeyi yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti.
KURA İLE HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
Protokol konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Esenler Belediyesi işbirliğinde inşa edilen Oruçreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarını hak sahiplerine teslimi için kura çekimi gerçekleşti. Kuranın ilk çekilişi ise Bakan Güllüce tarafından yapıldı. Noter huzurunda çekilen numaralar teker teker sahiplerine verildi. Kura çekimini büyük bir heyecanla izleyen vatandaşlar, durumdan memnun olduklarını söyledi.