Bakan Koca'dan 'tayin' açıklaması

Bakan Koca'dan 'tayin' açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları şu şeklide;

Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti yönünde önemli bir adım daha attık, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde çalışanlarımızın beklentilerini karşılayacak düzenlemeler yaptık.

Sağlık çalışanlarımızın bize en çok talep ilettikleri konulardan biri olan eşlerin görev yeri değişikliği taleplerinde kıdem şartını kaldırdık. Böylece, kurum içi naklen tayin ile yer değişikliği yapılan personelin eşine grup ve kıdem şartı aranmaksızın tayin olanağı getirmiş olduk.

Eşi kamu görevlisi olmayan stratejik personelin (tabip, uzman tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacılar) aile birliği mazeretine bağlı tayin talebinde bulunabilmesi için atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde bin 140 gün olan sosyal güvenlik primi şartını son beş yıl içinde bin 140 gün olarak revize ettik.

Ayrıca yönetmelik değişikliği ile branşında eğitim kliniği bulunan eğitim araştırma hastanelerine atanma talebinde bulunan uzman tabip ile uzman diş tabiplerinin başvurusu için yabancı dil şartını kaldırdık.

Yapılan düzenlemelerin personelimize hayırlı olmasını dilerim.