Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde 3 temel kriterimiz var

Bakan Kurum, Yenişehir Mahallesi'nde imar bilgilendirme toplantısında,  vatandaşlarla bir araya geldi.

Yayınlanma:
Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde 3 temel kriterimiz var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde 3 temel kriterleri olduğunu belirterek, “Birincisi yerinde dönüşüm. Yine komşunuzla o proje sonunda beraber yaşayacaksınız. Kimseyi yerinden etmeyeceğiz. İkincisi de rızaya dayalı ve gönüllü dönüşüm yapacağız. Belediyecilik anlayışımız gönül belediyeciliği. Kentsel dönüşümde de gönüllü dönüşüm yapmak zorundayız. O yüzden burada da sizlerin rızası çerçevesinde bu dönüşümü yapacağız. Üçüncüsü de süratli dönüşüm. En kısa zamanda riskli binalardan sizi alarak kira yardımlarınızı yaparak misafir edeceğiz. En kısa zamanda da konutlarınıza yerleştireceğiz.” dedi.

Söz konusu bölgede, bin 90 bağımsız alan olduğunu dile getiren Kurum,  “Dolayısıyla burada artış yapmış olmayacağız. Burada TOKİ’nin karı olsun  anlayışıyla bu işe girmiyoruz. Yoğunluk artsın istemiyoruz. Yatay mimariyle devam  edelim. Özümüzü kültürümüzü yansıtacak projeleri birlikte yapalım istiyoruz.”  diye konuştu.

Kurum, hızlı ve kararlı şekilde çalıştıklarını anlatarak,  vatandaşların da rızası olduğu zaman Kartal’daki gibi hızla projeyi  gerçekleştireceklerini söyledi.

İLGİLİ HABER Ticaret Bakanlığı Şah Per Oyuncak’a İthalat Yasağı Getirdi
Bakan Kurum, Yenişehir Mahallesi'nde imar bilgilendirme toplantısında,  vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşları en güzel alanlarda kira yardımıyla misafir edeceklerini  dile getiren Kurum, en kısa sürede inşaatları tamamlayarak sağlıklı güvenli  konutlarda oturmalarını sağlayacaklarını aktardı.

Kurum, 2010’dan beri konunun gündemde olduğunu anımsatarak, buna  rağmen çok fazla yol alınamadığını ifade etti. Dönüşümde 3 temel kriterleri  olduğuna dikkati çeken Kurum, şöyle devam etti:

“3 temel kriterimiz var. Birincisi yerinde dönüşüm. Yine komşunuzla o  proje sonunda beraber yaşayacaksınız. Kimseyi yerinden etmeyeceğiz. İkincisi de  rızaya dayalı ve gönüllü dönüşüm yapacağız. Belediyecilik anlayışımız gönül  belediyeciliği. Kentsel dönüşümde de gönüllü dönüşüm yapmak zorundayız. O yüzden  burada da sizlerin rızası çerçevesinde bu dönüşümü yapacağız. Üçüncüsü de süratli  dönüşüm. En kısa zamanda riskli binalardan sizi alarak kira yardımlarınızı  yaparak misafir edeceğiz. En kısa zamanda da konutlarınıza yerleştireceğiz.”

Bakan Kurum, 23 Haziran’da yapılacak seçime değinerek, AK Parti  İstanbulBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın tecrübesine işaret  etti. Kurum, Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı  olduğunu belirterek, “İstanbul seçimi sadece İstanbul’u ilgilendirmiyor. Tüm  dünya mazlumlarının gözü de kulağı da kalbi de İstanbul’da. Bu manada önemli bir  şehrimiz. Sadece ülkemizi değil, tüm cihanı tüm insanlığı ilgilendiren bir  seçim.” dedi.

 Kurum, daha sonra vatandaşların dönüşümle alakalı sorularını  yanıtladı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler