Bakan Müezzinoğlu: "huzurun Ve Barışın Bozulmasına Bir Siyasi Anlayış Asla Öncülük Etmemelidir"

Bakan Müezzinoğlu: "huzurun Ve Barışın Bozulmasına Bir Siyasi Anlayış Asla Öncülük Etmemelidir"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, huzurun ve barışın bozulmasına bir siyasi anlayışın asla öncülük etmemesi gerektiğini ifade ederek, provokatif eylemlere toplumun sağduyusunun duyarlılığını göstereceğini dile getirdi.
Bakan Müezzinoğlu, Edirne’nin İpsala ilçesinde 30 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatının temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, bazı siyasi partilerin ve siyasetçilerin vatandaşı sokağa çağırarak toplumu yanlış bir şekilde yönlendirdiklerini belirterek, "Ülke içindeki huzuru ve barışı bozmak isteyenleri kınıyorum. Siyaset yapan siyasetçileri, vatandaşı sokağa çağırma gibi demokrasi dışı bir hareketi topluma öncülük etmelerini yanlış buluyorum. Bu ülkede huzurun ve barışın bozulmasına bir siyasi anlayış asla öncülük etmemelidir. Tabii ki güçlü bir devletiz. Emniyet güçlerimiz bütün olayların üzerine gerekli müdahaleleri yapacak ve iç huzuru sağlayacaktır. Çünkü ülkemizde bulunan 77 milyon nüfusun güvenliği her şeyden önce gelir" dedi.
"PROVOKATİF EYLEMLERE TOPLUMUN SAĞDUYUSU MUTLAKA DUYARLILIĞINI GÖSTERİR"
Ülke huzurunu bozmaya kimsenin hakkının da haddinin de olamayacağını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Kızılay’ın araçlarını yakıyorlar, halk otobüslerini yakıyorlar, acil servisleri basıyorlar. Biz acil servislerde insanlara hizmet ediyoruz. Muhtemelen o olayları çıkaranlar bir sıkıntıları olduklarında o acile geleceklerdir. Bu sebeple insanlığın kabul etmeyeceği hiçbir davranışı vatandaşların yapmaması ve yapanlara karşı da açıkçası emniyet güçleri ve hukuk gerekli cezayı vermeli. Bizim hekimlerimizi, acil servislerde hizmet sunan arkadaşlarımıza baskı yapmaya, korkutmaya, kırıp dökmeye, oraları talan etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Ve bunlarla ilgili mücadelemize en acımasız şekilde devam edeceğiz. Bunlar toplumu rahatsız eden provokatif eylemlerdir. Provokatif eylemlere toplumun sağduyusu mutlaka duyarlılığını gösterir. Bu milletin değerleri ile oynamaya kimsenin gücü yetmez, hakkı da değil haddi de değil" ifadelerini kullandı.