Bakan o soruna el atıyor!

Bakan o soruna el atıyor!

Sektörün sorunlarını dinleyen Bakan Nihat Zeybekci, navlun maliyetleriyle ilgili sıkıntıların çözülmesi için talimat verdi.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Göreve başladığı günden bu yana çözüm odaklı konulara eğilen sayın bakan ve ekibi, sorunlarımız hakkında bizlerden bilgi aldı ve çözümü için talimat verdi” dedi.

Sektörün en önemli sorunlarından bir olan ‘navlun’ maliyetleri ile ilgili sıkıntılarını Bakan Zeybekci’ye aktardıklarının altını çizen Zekeriya Mete, şunları söyledi: “Türk şekerleme sektörü dünyada son 10 yılda nakliye fiyatlarındaki düşüşe rağmen bunu maliyetlerine yansıtamadı. Şeker fabrikaları ton başına 61 dolar navlun ücreti alıyor. Dünyada rekabet ettiğimiz firmalara karşı hep bir adım geride kalıyoruz. Türkiye’deki imalatçı ana hammaddesi olan şekeri dünya piyasalarından yüzde 10-20 daha pahalıya alıyor. Yıllardır zarar eden fabrikaların maliyetlerini üstlenmek durumunda kaldık bu durumdan bizi kurtarın biz fedakarlığımızı fazlasıyla yaptık dün şeker üreten firmalar bugün çikolata üretmeye başladılar ve onlarla haksız bir rekabet durumu var. Sektörü ilgilendiren konularda sayın bakan bizleri dinleyip çözülmesi hususunda talimat verdi. En yakın zamanda sorunlarımızın çözüleceğine inanıyorum, bizleri dinleyen bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.”