Bakan Yardımcısı Erdem’den Akşehir Ziyareti

Bakan Yardımcısı Erdem’den Akşehir Ziyareti

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında Konya ve bazı ilçelerinde temaslarda bulundu.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Mustafa Akış eşlik etti. Bakan Yardımcısı Erdem, Akşehir ziyaretinde Gülmece Anaokulu’nun yeni eğitim öğretim yılı açılışına katıldı. Erdem’i AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okul müdürleri ve okulun öğretmenleri karşıladı. Erdem’e burada anaokulunun minikleri tarafından çiçek takdim edildi. Okulu ve sınıfları gezen Erdem ve beraberindeki heyet bir süre ziyarette hazır bulunanlarla sohbet etti.
Milli eğitim olarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduklarını ifade eden Erdem, “Gittikçe artan fiziki ve iç mekanlardaki kalitemizle birlikte günden güne öğretmenlerimizin kalite ve sayısı da artıyor. Bundan sonra içeriklere ve kaliteli bir eğitime odaklanmış bulunuyoruz. Akşehir her zaman eğitimde hedefi olan bir ilçedir. Akşehirli gençlerimiz alanlarına göre birincilikler, ikincilikler, üçüncülükler alan güzide bir ilçedir. Hedef olarak daha da artırılmasını diliyoruz. Bu yörenin bir çocuğu olarak, hem üzerimizdeki görevin mesuliyeti içerisinde, hem de bu şehrin bir insanı olarak özellikle takip ediyoruz" dedi.
BAŞKAN AKKAYA’YA ZİYARET
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem buradaki temaslarının ardından Akşehir AK Parti İlçe teşkilatına giderek parti yöneticileriyle görüştü. Bakan Yardımcısı Erdem ve Milletvekilleri Gülay Samancı İle Mustafa Akış daha sonra Akşehir Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret etti.
Başkan Akkaya, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milletvekilleri Gülay Samancı ile Mustafa Akış’ı ağırlamaktan son derece mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İlçemize teşrifleriniz bize güç verdi. Sizlere her istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz, bunlar bizim için çok büyük bir nimet. İktidar Partisinden Belediye Başkanı olmak, Konya’mızın milletvekillerinin tamamına yakınının iktidar partisinden olması, İki tane bakan yardımcımızın olması ki bunlara birde Başbakanımız eklendi hamdolsun. Çok şanslıyız. İnşallah bu sorumlulukla, inanç ve güvençle bizde güzel hizmetleri hep birlikte yapacağız” dedi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Başkan Akkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak “Akşehir gözde bir şehir. Konya’nın önemli ilçelerinden biri. Akşehir hükümetimiz döneminde de ciddi hizmetler aldı. Yöremizden önce bizim, şimdi Mustafa beyin milletvekilliği döneminde güzel hizmetler aldı ve almaya da devam ediyor. Milletvekillerimiz ve biz hem yöremizin, hem Konya’mızın hem de ülkemizin hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.
"AKŞEHİR AK PARTİ İKTİDARLARINDA YALNIZ KALMADI"
Milletvekili Gülay Samancı’da, Başkan Akkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Orhan Erdem Beyin olması Akşehir için gerçekten müthiş bir güç. Akşehir hiçbir zaman AK Parti iktidarları dönemlerinde yalnız kalmadı. Özellikle Konya’mızdan Ahmet Davutoğlu Beyin Başbakan olarak Türkiye’mize güç vermesi Konya’mızın motivasyonunu bir kez daha artırmış ve daha da güç katmış oldu. Allah herkese hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Mustafa Akış da, Başkan Akkaya’ya hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Akşehir çok güzel bir şehir. Benim her gelişimde mutluluk duyduğum, her gelişimde haz aldığım kültürlü insanların oluşturduğu bir şehir. Böyle bir şehre reis olmakta bence önemli bir şans ve önemli bir gurur. Akşehir’de ciddi bir belediye hizmeti vardı daha önce. Allah razı olsun Sayın Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’in vekilliği döneminde kamu yatırımları ile ilgili ciddi bir mesafe kaydedilmişti. Bunun üzerine sizde inşallah belediye ve yerel yönetim olarak çok daha iyilerini koyacaksınız. Büyükşehir Yasası’da burada bir avantaj. Rabbim güzel hizmetlere vesile olsun inşallah” diye konuştu.