Bakan Yıldız: "petrol Fiyatlarının Düşüşü Bir Yıl Sürerse 13 Milyar Dolar Giderimiz Azalacak"

Bakan Yıldız: "petrol Fiyatlarının Düşüşü Bir Yıl Sürerse 13 Milyar Dolar Giderimiz Azalacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili olarak, "Bunun bir yıl sürmesi halinde 13 milyar dolar giderimizin azalması olarak görüyoruz" dedi.
Bakan Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte Marriott Otel’de düzenlenen 7. Büyükelçiler Konferansı’na katıldı. Yaptığı konuşmada Türkiye’nin normalde 193 milyon metreküp doğalgaz arzı olduğunu hatırlatan Bakan Yıldız, "Doğalgaz tüketimi Salı günü 213 milyon metreküp ile Türkiye tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı ve rekor kırdı" ifadelerini kullandı.
Petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye gibi petrol ithal eden ülkelere olumlu yansıdığını vurgulayan Bakan Yıldız, "55 litrelik bir depoda 55 TL, motorinde ise 45 TL indirimi vatandaşımız cebine koydu. Bunun bir yıl sürmesi halinde 13 milyar dolar giderimizin azalması olarak görüyoruz" dedi.
Güney Akım projesi ile ilgili olarak Yıldız, projenin ortağının Türkiye olmadığını vurgulayarak, "Güney Akım’ın ortağı Avrupa Birliği üyesi ülkeleridir" diye konuştu.