Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında saat 15.30’da başladı. Toplantının ana gündemini Musul’da Türk konsolosluğuna yapılan baskın sonrası esir alınan Türk vatandaşlarının son durumu oluşturacak.

NATO GENEL SEKRETERİ RASMUSSEN DE GELDİ


Başbakanlık Resmi Konutu’nda NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte geldi. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, makam aracı içerisinde uzun süre konuştu.

"ESİR TÜRKLERİN SON DURUMU MASADA"

Musul’da IŞİD tarafından Türk konsolosluğuna yapılan baskında esir alınan 49 Türk vatandaşının son durumu masaya yatırılacak. Bakanlar Kurulu toplantısının ana gündemini oluşturacak baskın ile ilgili son gelen bilgiler de masada olacak. Gelen istihbari bilgiler de detaylı olarak değerlendirilecek.

AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU SUNUM YAPACAK

Avrupa Birliği’ne katılım süreci konusunda AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bir sunum yapacak. Türkiye-AB ilişkileri de Bakanlar Kurulu’nun gündeminde olacak.

ÇÖZÜM SÜRECİ DE MASADA OLACAK

Bakanlar Kurulu toplantısında, çözüm sürecine ilişkin atılacak adımlar da gündemde olacak. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinde gelinen son nokta ile ilgili Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verecek. Toplantıda ayrıca, doğu ve güney doğu Anadolu’da yol kapatma eylemleriyle ilgili bölgede yaşanan gelişmeler de gündemde olacak.