Bakanlara ait atamalar gerçekleşti

Bakanlara ait atamalar gerçekleşti

Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; Başbakanlık müşavirliğine Selma Üçüncoğlu ve Zerin Elçi Coşkun getirilirken, Başbakan Yardımcılığına bağlı Vakıflar Bankası’nın Ankara Bölge Müdürlüğüne Temel Ünlü, Samsun Bölge Müdürlüğüne Ali Şahin,
Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığındaki Sigorta Denetleme Uzmanlıklarına, Sigorta Denetleme Uzman Yardımcısı Kuntay Baydar, Barış Taşkesen ve Ömer Oy getirildi.

Diğer Bakanlıklara ait atamalar şu şekilde; Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Ümit Yalçın ve Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu, İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğüne Can Dizdar, Tercüme Dairesi Başkanlığına Armağan İnci Ersoy, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına Fatih Yıldız, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığına İhsan Mustafa Yurdakul, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığına Salih Mutlu Şen, Amerika Genel Müdür Yardımcılığına Ece Öztürk Çil, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcılığına Hatice Oya Tungaçağlı, Kuzey Avrupa ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığına Füsun Aramaz, İkili Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığına, Şebnem Cenk getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi 1. Hukuk Müşavirliğine Tuncay Kara atandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Metin Kayrak, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdür Yardımcılığına Ruhi Aksoy atanırken, Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Asım Kafkas ise bu görevinden başka bir görev getirilmek üzere alındı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Ökekinci, Rehberlik ve Denetim Başkanlığına, Personel Dairesi Başkanı Mehmet Haluk Uçkun atandı.

İçişleri Bakanlığı Müşavirliğine Hüseyin Özalp atandı.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müşavirleri Arslan Ağca ve Ramazan Ulus, başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine Diyarbakır Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tevfik Arıtürk atanırken, Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ise başka bir göreve getirilmek üzere görevinden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Denetleme Kurulu Üyeliğine Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı İsmail Eraslan getirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne Bekir Gezer, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğüne Mehmet Mehdi Gönülalçak, 1. Hukuk Müşavirliğine Abdulkadir Sarı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Erdem Direkler getirilirken, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Aydın Özen, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Alper Sınav atandı.