Bakanlık Bir İlki Adıyaman’da Hayata Geçiriyor

Bakanlık Bir İlki Adıyaman’da Hayata Geçiriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Türkiye’de ilk defa açık alanda kurulacak olan Adıyaman Aktif Yaşam Merkezi’nde çalışmalar sürüyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aktif Yaşam Merkezi toplam 5 bloktan oluşacak ve toplamda 18 bir 350 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Aktif Yaşam Merkezi içerisinde saçak altı sosyalleşme alanı, hobi bahçeleri, çocuk oyun parkı, voleybol sahası, basketbol sahası, okçuluk, hayvan barınakları, at binme parkuru ve yürüyüş parkurları bulunacak. Engelli vatandaşları da düşünerek tasarlanan yaşam merkezinde az görenler için sarı renk, dokunma duvarında ve iç mekanlarda yönlendirici olarak kullanılacak. Dokunma duvarları her binada farklılaşarak görme engelliler için yönlendirici olacak. Ayrıca her binanın avlusunda farklı kokular yayan ağaçlar, görme engellilerin mekanı tanımlamasını kolaylaştıracak.
Merkezi avluya yaklaşımda sınır etkisi yaratan metal düşey elemanlar az gören ve görme engelliler için sesle yönlendirmeyi sağlarken, zeminde kullanılan farklı malzemeler de çıkardığı seslerle birlikte mekanları birbirlerinden ayıracak. Ayrıca zihinsel engelli vatandaşlar için de kontrollü açık alanlar (avlu ve teraslar) bulunacak.