Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Bakanlıktan ev alıp satanlara önemli uyarılar!

Ev alıp satarken dikkat! Maliye'den 10 başlıkta tapu uyarısı geldi. İster nakit, ister krediyle gerçek değeri bildirin. Müteahhitten, emlakçıdan fatura almayı unutmayın.

Yayınlanma:
Bakanlıktan ev alıp satanlara önemli uyarılar!

Maliye Bakanlığı, vatandaşları ister nakit ister krediyle olsun aldıkları gayrimenkulleri gerçek bedelinden beyan etmeleri konusunda uyardı. Ekonomi yönetiminin ev-dükkân alım satımı, tapu harcı ödemeleri, düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybı, düşük ekspertiz başta olmak üzere tapu işlemlerinde gerçek beyan için başlattığı seferberlik kapsamında vatandaşlara müteahhit, emlakçı ya da inşaat firmasından mutlaka fatura almaları çağrısı yaptı. Maliye de vatandaşları 10 başlıkta uyardı:

HARÇLAR MERCEK ALTINDA: Tapu harçları, vergi değerinden az olmamak üzere gayrimenkulün gerçek değeri üzerinden ödenmeli.

GERÇEK BEDELİ BİLDİRİN: Tapu işlemlerinde gerçek bedeli beyan edin.

İLGİLİ HABER 14 milyon 177 bin emekliye müjde dün gece geldi! 11 bin 200 TL ödeme yatacak!
Ev alıp satarken dikkat! Maliye'den 10 başlıkta tapu uyarısı geldi. İster nakit, ister krediyle gerçek değeri bildirin. Müteahhitten, emlakçıdan fatura almayı unutmayın.

EKSİK ÖDEYENE CEZA: Eksik ödenen tapu harçları alıcı-satıcıdan cezalı olarak tahsil ediliyor. Daha az vergi ödemek için ev faturasının düşük kesilmesine izin vermeyin.

FATURA ALIN: Müteahhit, inşaat şirketi ve komisyonculardan ödediğiniz bedel karşılığında fatura alın.

YETKİSİZ KİŞİ UYARISI: Tapu müdürlüklerinde yetkisiz kişiler aracılığıyla yapılan işlemler nedeniyle mağduriyet yaşanabiliyor, kayıtsız aracılık hizmetleri vergi kaybı yaratıyor.

KAYITSIZ İŞ YAPANI BİLDİRİN: Fatura vermeyen emlakcı, aracıları en yakın vergi dairesine, ya da Vergi İletişim Merkezi’ne bildirin.

BAŞKA ŞEHİR: Alım-satım işlemlerini başka şehirde otursanız da en yakın tapu müdürlüğünden yapabilirsiniz.

SMS UYARI SİSTEMİ: E-devlet üzerinden cep telefon numaranızı sisteme kaydederek, taşınmazınızla ilgili olarak bilginiz dâhilinde olan ya da olmayan herhangi bir işlem talebi olduğunda haberdar olabilirsiniz.

YURTDIŞINDAN DA YAPABİLİRSİNİZ: Yurtdışında da Berlin Başkonsolosluğu tapu temsilciliğinde işlem yapılabilir.

5 YILLIK SÜREYE DİKKAT: Gayrimenkul alım ve satımında 5 yıl içinde gayrimenkul tekrar satıldığında değer artış kazancı vergisi ödeniyor.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler