Bakanlıktan Facebook, Whatsapp açıklaması

Bakanlıktan Facebook, Whatsapp açıklaması

Dünyanın en çok kullanılan ve Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Facebook, Instagram ve WhatsApp'a erişim sorunu yaşanıyordu. Kullanıcılar, saat 13.40'tan bu yana fotoğraf ve mesaj atamıyordu. Türkiye'nin dört bir yanından bu uygulamaları kullananlar, sorunun neden yaşandığını araştırdı.

FACEBOOK, INSTAGRAM VE WHATSAPP'A NEDEN GİRİLEMEDİ?

Facebook, Instagram ve WhatsApp'a dünya genelinde erişim sağlanamadı. Sorunun neden yaşandığı hakkında henüz bir açıklama yapılmazken 3 uygulamaya da saat 16.00 sularında tekrar erişim sağlandı. Fakat sorunun devam edip etmeyeceği yönünde bir bilgi yok.

BAKANLIK'TAN FACEBOOK, INSTAGRAM VE WHATSAPP AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Whatsapp, Facebook ve Instagram sosyal medya servislerinde dünya genelinde yaşanan erişim sorunu yaşandığını belirterek, "Sorun Türkiye'deki kullanıcıları da etkiledi. Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor." dedi. Bu arada erişim sorunu yaklaşık iki saatin ardından düzeldi.

Sayan, sosyal medya platformları Whatsapp, Facebook ve Instagram'da yaşanan erişim sorununa ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Söz konusu platformlarda dünya genelinde erişim sorunu olduğunu ve bu sorunun Türkiye'deki kullanıcıları da etkilediğini vurgulayan Sayan, "Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor. Bu aksaklıklar yerli yazılımların kullanımının ne denli önemli olduğunun en büyük göstergesi." diye konuştu.

MART AYINDA 24 SAAT GİRİLEMEMİŞTİ

Facebook mart ayında en uzun süren kesintilerinden birini yaşadı. Dünyadaki bazı kullanıcılar Facebook, Instagram ve WhatsApp'a 24 saat boyunca erişim sağlayamamıştı.