Bal Takımları Akdeniz Belediyespor İle Toroslar Belediyespor Yeni Sezona Hazır

Bal Takımları Akdeniz Belediyespor İle Toroslar Belediyespor Yeni Sezona Hazır

Mersin’i bu yıl Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) temsil edecek takımlardan olan Akdeniz Belediyespor ile Toroslar Belediyespor yeni sezona hazır.
Mersin Süper Amatör Liginde geçtiğimiz sezon sonunda BAL’a yükselmeye hak kazanan Akdeniz Belediyespor, kendi bünyesinden yetişen oyuncuları ve kadrosuna yeni kattığı isimlerle lige hazır bir görüntü veriyor. Türkiye’nin 78 ilinden 149 takımın mücadele edeceği lig, 1 tane 12 takımlı, 3 tane 13 takımlı ve 7 tane 14 takımlı olmak üzere 11 gruptan oluşuyor. Akdeniz takımlarının yanı sıra Adana, Konya, Hatay, Osmaniye, Karaman ve Nevşehir illerinin temsilcileri de yer alıyor. Müsabakaların 13-14 Eylül 2014 tarihinde başlayacağı Bölgesel Amatör Lig’de, grup birincisi olan takımlar doğrudan Spor Toto 3. Lig’e çıkarken, gruplarını son iki sırada tamamlayan takımlar küme düşecek.Çekilen kura ile Akdeniz Belediyespor, ilk maçını bir diğer Mersin temsilcisi Toroslar Belediyespor ile yapacak. Takımlar lig statüsü gereği 1986 ve daha büyük yaşta en fazla 5 oyuncuyu maç kadrolarına alabiliyor. Yine maç kadrolarında 1996 ve daha küçük yaşta en az 2 futbolcu almaları gerekiyor.
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, yeni sezonda BAL’da mücadele edecek oyunculara ve teknik ekibe başarı dileklerinde bulundu. Yerel yönetimlerin amatör spor dallarına daha fazla önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Eş Başkanlar, “Bizim sorumluluğumuz sınırları içinde olsun olmasın, kentimizdeki tüm amatör kulüplere olan desteğimiz gün geçtikçe artıyor. Kulüplerin içinde bulunduğu imkansızlıkları aşmak için daha geniş çaplı önlemler alınmalıdır. Spor bir kenti dinamiği ve lokomotifi gibidir. Gençleri sadece fiziksel anlamda değil, aynı zamanda ahlaki açıdan da olumlu yönde etkiler. Biz Akdeniz Belediyesi olarak, spor kulübümüz bünyesindeki binlerce gencimize ve amatör sporla uğraşan tüm gençlere başarılar diliyoruz. Mersin’i BAL’da temsil edecek olan sporcularımızı geçtiğimiz sezon gösterdikleri başarıdan ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştular
TOROSLAR BELEDİYESPOR’DA YENİ SEZONA HAZIR
2014-2015 futbol sezonunda Mersin’i BAL’da temsil edecek 3 takımdan biri olan Toroslar Belediyespor’da ligin ilk maçında oynayacağı Akdeniz Belediyespor maçının hazırlıklarını Koray Aydın Stadı’nda sürdürüyor. Teknik direktör Mehmet Atay’ın yönetiminde mücadele edecek olan ekip, sezona 3.lige çıkma parolası başladı. Yaptıkları yeni transferlerle mücadele gücü yüksek bir takım oluşturduklarını ve bu sezon ipi göğüsleyerek üçüncü lige adım atacaklarına inandıklarını belirten gelen Toroslar Belediye ve Toroslar Belediye Spor Kulüp Başkanı Hamit Tuna, "Toroslar Belediyespor Kulübü olarak, yeni sezona genç ama yetenekli futbolculardan kurulu güçlü bir takım ile başladık. Mersin’e layık bir takım oluşturduğumuza inanıyorum. Lig’de hedefimiz şampiyonluk. Bütün takımlara kazasız, belasız bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.Amacımız, Toroslar Belediye Spor’u, bir Çanakkale Dardanelspor, Kocaeli Spor ve Gençler Birliği gibi merkez yapmaktır. Amatör spora ve sporcuya desteklerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonrada artarak devam edecektir. Futbola gönül vermiş tüm taban birliklerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, tüm sporcu arkadaşlarımıza yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.