Balat’ta Rehabilitasyon Çalişmalari Başlıyor

Balat’ta Rehabilitasyon Çalişmalari Başlıyor

Fatih Belediyesi tarafından Fener-Balat’ta rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in duvar boyayarak start verdiği rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 136 bina yenilenirken, 36 metruk bina yıkılacak.
Fatih Belediyesi, ilçe genelinde yer alan bina cephelerini tarihi dokuya uyumlu hale getirmek ve estetiğe aykırı uygulamaları gidermek amacıyla yaptığı cephe onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.
Fatih Belediyesi; onarım, yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarına son olarak ‘Fener-Balat Rehabilitasyon Çalışmaları’ kapsamında Yıldırım Caddesi ve Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak’ta başladı. 2 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi öngörülen ‘Fener-Balat Rehabilitasyon Çalışmaları’ nın startı Yıldırım Caddesi ve Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak’ta düzenlenen törenle verildi. Mehtaran takımının sahne aldığı törene katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, temsili olarak duvar boyadı ve mahalle sakinleriyle sohbet etti.
“ONARIM DEĞİL REHABİLİTASYON”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Demir, yapılan çalışmaların bakım onarımdan ziyade ağırlıklı olarak rehabilitasyon olduğunu dile getirdi. Boya, badana ve çevre düzenlemeleriyle daha yaşanılabilir bir mahalle için çalıştıklarını kaydeden Başkan Demir konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Aslında buranın normal şartlarda potansiyeli var ama biz muhteşem bir manzarası olan Yıldırım Caddesi’ni mahalle sakinlerinin kendileri düzenlesin istedik ama olmadı. Biz Fatih Belediyesi olarak böyle bir proje başlattık. Kullanılan boyaları Polisan sağladı. Dünyada bu tür manzarayı yakalayabileceğiniz çok az yer vardır. İnşallah arzu ettiğimizi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz insanlara, İstanbul’un merkezi sayılan bu bölge için gerekli ilgi ve alakayı sağlamaktır. Bu proje onlardan bir tanesidir.”
MAHALLE SAKİNLERİ PROJEDEN MEMNUN
Mahalle sakinlerinden Sebahat Acer, 1970 yılından itibaren Balat’ta oturduğunu ve projeden memnun olduğunu dile getirdi. Diğer bir sakin olan Hasan Karaçam ise “30 yıldır burada oturuyorum mahallenin eski hali çok kötüydü. Kirlilikten dolayı biraz kırgın görünüş vardı ama şimdi temizlik yapılıyor, memnunuz” dedi.
Proje kapsamında 136 bina yenilenecek ve onarılacak. 36 metruk bina yıkılacak. Cadde ve sokaklardaki yol, kaldırım ve tretuvarlar yenilenecek.