Balçova Belediyesi’nden Eğitime Yatırımlar Sürüyor

Balçova Belediyesi’nden Eğitime Yatırımlar Sürüyor

Balçova Belediyesi, 10 yıldır ilçedeki tüm okulların bakım ve onarımını gerçekleştirerek, çocukların sağlıklı koşullarda eğitim alması için çalışmalarını sürdürüyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile ilçedeki tüm okulların bakım ve onarımları belediye tarafından gerçekleştiriliyor. Okul müdürleri, aile birlikleri ve öğrenci temsilcilerinin talepleri doğrultusunda yapılması gereken işler belirlendikten sonra çalışmaya başlayan ekipler, okullardaki eksiklikleri tek tek tamamlıyor. Balçova’daki 12 ilköğretim okulu ve lisede yapılan çalışmalarla boyası eskimiş tüm okulların dış ve iç cepheleri boyanıyor, tuvaletler fayans ve lavaboları döşenerek modernleştiriliyor, sınıf kapıları, sıralar ve tahtalar boyanıyor.
Özellikle son zamanlarda artan uyuşturucu madde kullanımı tehlikesi üzerine tedirgin olan veliler, Başkan Çalkaya’dan okullardaki güvenlik görevlisi uygulamasının devam ettirilmesini istedi. Başkan Mehmet Ali Çalkaya ise, yapılan fiziki işlerin yanı sıra her okula bir özel güvenlik görevlisi ve yardımcı personel desteğinin bundan sonra da devam ettirileceğini ifade etti. Belediye tarafından kurulan MOBESE sisteminin okulları da kapsadığını hatırlatan Baykan Çalkaya, çocukların güvenliği için Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü ile işbirliğinden tereddüt etmeyeceklerini vurguladı.
Balçova Belediyesi’nin tüm bu hizmetlere ilave olarak ilçedeki yaklaşık 2 bin dar gelirli öğrenciye okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi yardımı da yapacağını belirten Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Özelleştirilmiş eğitim sistemi adaletsizliklere yol açıyor. Ne yazık ki ülkemizde düzene bir türlü oturtulamayan bir eğitim sistemi var. Ama biz belediye başkanları vatandaşın güveni ile bu makamlara geldik. Eğitim sistemi yanlış diye desteğimizi çekmemiz mümkün değil. Biz çocuklarımızın eşit ve kaliteli eğitim alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.