Balık festivalinde 12 bin kişiye balık ekmek dağıtıldı

Balık festivalinde 12 bin kişiye balık ekmek dağıtıldı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, festivale katılan vatandaşlara Kumkapı Meydanı’nda balık ekmek dağıttı.


Fatih Belediyesi ve Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği’nin (KUMDER) işbirliğiyle geleneksel hale getirilen “11. Tarihi Yarımada Balık Festivali” balık sezonunun açılmasının ardından başladı. Sultanahmet Meydanı’ndan davul zurna eşliğinde yürüyüşün ardından Karadeniz halk oyunları ekibi folklor gösterisi sundu. Festivale katılan vatandaşlara meydanın farklı alanlarına kurulan ızgaralarda pişirilen balıklar ikram edildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de ızgaranın başına geçip vatandaşlara elleriyle balık ekmek dağıttı. Turistlerin de beklediği metrelerce uzayan kuyruk oluşturan vatandaşlar, Ahırkapı Orkestrası eşliğinde balık ekmek yemenin keyfini yaşadı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İnsanlarla beraber olmak çok güzel. Balık ekmek aslında İstanbul’un önemli kültürlerinden bir tanesi. Eminönü gelince balık ekmek geliyor akla ama biz bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de böyle bir çalışma başlattık. Uskumru ve palamut olmak üzere balık çeşitlerini ızgara şeklinde dağıtıyoruz. Yarın da Galata Köprüsü’nde balık tutma yarışları yapacağız. Bütün İstanbullularımızı bekleriz” dedi.


Festival boyunca 8 bin uskumru, 2 bin palamud, bin 500 istavrit tava, 3 bin balık böreği, 4 bin balık köftesi, 800 porsiyon kalamar tava, bin 200 porsiyon hamsi tava, 5 bin midye tava konuklara ikram edildi.


Festivalin 2. günü olan yarın da Galata Köprüsü'nde Kumkapı Orkestrası'nın konseri eşliğinde gerçekleştirilecek balık tutma yarışmasında saat 10.00 da başlayacak olan yarışmada olta ile en çok balığı tutanlar ödüllendirilecek. Ödül töreninin ardından köprüde kurulacak ızgaralarda balık ekmek ikramı yapılacak.