Balık Sezonuyla Beraber Denetimler De Başladı

Balık Sezonuyla Beraber Denetimler De Başladı

Denizlerde avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte balıklar tezgahlardaki yerini alırken, en taze balıkların geldiği Ankara’da balık denetimleri de başladı. Balıkçı ve marketlerde küçük balık satılıp satılmadığını kontrol eden ekipler, hangi balıkların satılmaması gerektiğini anlatan broşürleri de satış yerlerine dağıttı.
İş yeri sahiplerine su ürünleri mevzuatına aykırı balık satışı yapılmaması,hijyen kuralları ve cezai müeyyideler konusunda bilgilendirmelerin de yapıldığı denetimlerde işyerleri ve marketler kurallara aykırı satış yapılmaması konusunda uyarıldı. Balıkçıların ‘Vira Bismillah’ demesiyle denetimleri başlattıklarını ifade eden Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, denetimlerin yıl boyunca artarak devam edeceğini söyledi. Sürdürülebilir balıkçılık için kurallara harfiyen uyulmasının şart olduğunu kaydeden Temel, küçük balıkların satışına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Tebliğde belirtilenlerden daha küçük balık satan işletmelere 959 TL idari para cezası uygulayarak, balıklara da el koyuyoruz. Eğer bir işletme iki sene içerisinde bu kuralı tekrar ihlal ederse ceza iki katına çıkıyor. Tüm işletmelerimizi sıkıntı yaşamamaları için kurallara uymaları konusunda uyarıyoruz” dedi.
İşletmelerin eğitilmesine çok önem verdiklerinin altını çizen Temel, balıklar satışa çıkmadan satış yerlerine satılması uygun balık boylarıyla ilgili bilgi ve doküman verdiklerini söyledi. Temel, “Denetimler yıl boyunca devam edecek. Tüm işletmeleri küçük boyda balık satmamaları konusunda şimdiden uyarıyorum. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyiz” şeklinde konuştu.