"balıkçı Cabbar" Çukurova’da Yaşayacak

"balıkçı Cabbar" Çukurova’da Yaşayacak

Amatör spor kulüplerinin önerisi üzerine Çukurova Belediyesi’ne ait spor kompleksine ‘Balıkçı Cabbar’ olarak bilinen Cabbar Dekeli’nin adı verildi.
Çukurova Belediye Meclisi, Güzelyalı Mahallesi’ndeki 1 No’lu Altyapı Tesisi Spor Kompleksine, futbol camiası tarafından sevilen bir isim olan Cabbar Dekeli’nin adının verilmesini oybirliğiyle kararlaştırdı. Belediye meclisine bilgi veren Başkan Soner Çetin, ‘Balıkçı Cabbar’ olarak tanınan Cabbar Dekeli’nin adının bir spor tesisine verilmesine yönelik teklifin amatör spor kulüplerinin yöneticilerinden ve spor camiasından geldiğini belirtti. Çetin, “İyi bir Adana Demirsporlu olan rahmetli Cabbar Dekeli amatör spor kulüplerine verdiği destekle çok sevilen bir isimdi” diye konuştu.
CHP’li meclis üyesi Av. Hacı Hüseyin Kılınç da renkli kişiliği ile sevilen bir isim olan Cabbar Dekeli’nin etrafına neşe saçan, sevecen bir insan olduğunu belirtti. MHP’li meclis üyesi Tarık Kılıçarslan ise, “Aslında en güzeli; yaşarken insanların adını verebilmek. Yaşayan önemli isimleri onure edebiliriz” diye öneride bulundu.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de bu öneriye sıcak baktığını belirtirken, “Özellikle yüzme ve sutopunda önemli başarılara imza atmış isimleri önerebilirsiniz. Yapmakta olduğumuz bir havuzumuza böyle bir isim düşünebiliriz, lütfen sizler de isim önerin” dedi.