BALIKESİR’DE FIRTINA FELAKETİ

BALIKESİR’DE FIRTINA FELAKETİ

Yaşamı olumsuz yönde etkileyen şiddetli lodos Balıkesir’de hayatı felç etti.
Balıkesir’de şiddetli lodosun etkisiyle bazı evlerin çatısı uçtu, ağaçlar yerinden söküldü ve bir çok yapı zarar gördü. Balıkesir’de 2 gündür etkili olan şiddetli lodos sonucu Polis ekipleri ve İtfaiye seferber oldu. Şehrin bir çok noktasında ana cadde ve ara sokaklarda yıkılan ağaçlar trafiği olumsuz yönde etkilerken, bazı ağaçlar da lodosun etkisiyle kırılıp araçların üzerine düştü. Cadde üzerindeki sinyalizasyonlar da lodosun etkisiyle ters dönerken, bazı evlerinde çatıları uçtu. Yürümekte zorlandığını söyleyen bir vatandaş oturarak rüzgarın kesilmesini beklediğini söyledi. Rüzgar yüzünden zorlandığını söyleyen vatandaş: "Kara kışla hamsi soğuğu çatışma yaşıyor. Fırtına da bu yüzden çıktı. Eskiden öyle derlerdi" dedi.
Öte yandan, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde de bir çok evin çatısının uçtuğu, elektrik direklerinin yıkıldı ve ağaçların yerinden söküldüğü öğrenildi.
Meteoroloji yetkililerince yapılan açıklamada, "Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından, yarın İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.