Balıkesirli Ünlü Sanatçı Tamer Yiğit:

Balıkesirli Ünlü Sanatçı Tamer Yiğit:

Balıkesirli ünlü sanatçı Tamer Yiğit, sosyal medyada yaptığı açıklamayla herkesi şok eden Leman Sam’ın derhal Müslümanlardan özür dilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban kesen milyonlarca Müslüman ile terör örgütü Işid mensuplarını bir tutmanın bir sanatçıya yakışmadığını ifade eden Tamer Yiğit, “Biz inanmış bir toplumuz. Çocukluluğumuzdan beri İslami kurallar içinde yetiştik. Elhamdülillah Müslümanız. Kurban bizim kutsalımız. Bu değerleri tasvip edenin de, etmeyenin de saygı göstermesi gerekir. Ben onların değerlerine saygı gösteriyorum, ki mecburum, onlar da aynı şekilde saygı göstermek zorunda. Işid ile mukayese etmesi ayıp. ‘Biri koyun, biri insan kesiyor, birbirinden farkı yok’ gibi anlamsız bir yazı paylaşmasını anlamış değilim. Biri insan kesiyor, biri kurban kesiyor İslamiyetten önce, İsmail Peygamberden itibaren kurban kesiliyor. Bu Müslümanların bir görevidir. Bu sözler bir sanatçıya yakışmıyor. Toplumların dinine saygı gösterilmesi gerekir. Biz bu değerlerle büyüdük. O değerlerle ayakta kaldık. Leman Hanıma yakışmadı. Bunu bir Hıristiyan söylese belki, ama Müslüman toplumun içinde şöhret olmuş, onların sevgisini kazanmış bir sanatçıya yakışmadı. Yaptığı yanlışın farkına varıp, özür dileyeceğini ümit ediyorum” dedi.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da, "Tamer Beyin görüşlerine katılmamak mümkün değil. Müslüman toplumuna bu hakarettir” diye konuştu.