Balıklıova Sakinler’inden Urla’da Eylem

Balıklıova Sakinler’inden Urla’da Eylem

Urla’nın Balıklıova Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle evlerinin yıkılacak olmasına karşı Urla’da eylem yaptı.
Büyükşehir yasasıyla köy statüsünden Urla’nın mahallesi olan Balıklıova’da, evlerin ruhsatsız olması sebebiyle yıkılacağı haberi mahallede tepkilere neden oldu. Mahalle sakinleri bir araya gelerek Urla’da eylem yaptı. Slogan atan vatandaşlar, yetkililerden çözüm istedi. Mahalle sakinlerini dinlemek üzere yanlarına giden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, tek tek vatandaşlarla görüştü. Grup adına konuşan Yusuf Altın, “ Bizler 20-25 yıl önce Balıklıova köy muhtarlığından köyün ortak mallarından olan arsaları kiraladık. Kiraladığımız arsalar üzerine şuan yaşadığımız konutlarımızı yaptık. Kira anlaşmamız gereği bugüne kadar da kira ücretlerimizi hep düzenli ödedik. Elimizde her türlü evrak var. Köyümüz yasa ile Urla’nın mahallesi olunca, evlerimizin ruhsatları olmadığı için konutlarımızı boşaltmamız hakkında tutanak tutuldu. Belediyeye verdiğimiz dilekçelerimize yanıt alamadık.” dedi.
Başkan Sibel Uyar da, kimseyi evsiz bırakmak istemediklerini vurgulayarak, "Bana verilen yetki ve sorumluluğa göre ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum. Durumlarınızı inceleyip en kısa zamanda sizlere açıklayıcı bilgi vereceğim. Şayet verilen cevap sizleri tatmin etmez ise yasal haklarınızı da kullanabilirsiniz.” dedi.