“balkan Projeleri Bursa’ya Bağlı”

“balkan Projeleri Bursa’ya Bağlı”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette konuşan Başkan Altepe, Balkanlar’da Bursa’nın yer almadığı her projenin başarısız olacağını savundu.
BURULAŞ’taki başkanlık makamında gerçekleşen kabule, ikinci genel kurul sonucu göreve gelen RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yönetim kurulu üyelerini tanıtan Kılıkçıer, günün anısı için Başkan Altepe’ye bir buket çiçek takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kılıkçıer’e yeni görevinde başarılar diledi. Bursa’da faaliyet gösteren işadamlarının çoğunun Balkan göçmeni olduğunu belirten Başkan Altepe, RUMELİSAD üyelerinden Balkan ülkelerine yatırım yapmalarını, oradaki ekonomik kalkınmaya destek vermelerini istedi. Başkan Altepe, Balkan ülkelerinde yatırım yapmak ve sonuç almak isteyen işadamları için Bursa’nın lojistik desteğinin yeterli olduğunu söyledi. 10 yılı aşkın süredir Osmangazi Belediye Başkanlığı’ndan beri Balkan ülkeleriyle temasta olduklarını, orada ülke ülke, bölge bölge faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan çalışmaların doğal sonucu olarak siyasi ve kültürel bağların tam olarak kurulduğunu, ekonomik bağların da sağlamlaşmaya başladığını dile getirdi. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Balkan ülkeleriyle olan tüm bağlarını Bursa üzerinden yürüttüğünü kaydeden Başkan Altepe, bu durumun iş dünyası için de geçerli olduğunu ifade etti. RUMELİSAD üyelerine Balkan ülkelerindeki fırsatları değerlendirmeleri ve kendi bölgelerine yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Altepe, “O bölgelerin kendi ayakları üzerinde durması, kendi kendine yeter hale gelmesi gerekiyor. Tüm girişimlerinizde Bursa olarak yanınızdayız. Bugün Bursa’nın yer almadığı hiçbir Balkan projesi tutmuyor. Bursa bu konuda öncü olduğunu, gücünü herkese gösterdi. Balkan göçmeni işadamları olarak sizlerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz” dedi.
RUMELİSAD Başkanı Erol Kılıkçıer ise, Balkan ülkeleriyle olan ilişkilerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hareket etmeye hazır olduklarını bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Balkanlar’ın her bölgesinde imzası bulunduğunu, Rumeli için en büyük projelere imza attığını dile getiren Kılıkçıer, “İlk ziyaretlerimizi Ankara’da gerçekleştirdik. Şimdi de sizleri ziyarete geldik. İnşallan 12 Balkan ülkesinin 12’sini de dolaşacağız. İşin hem ekonomik hem de kültürel boyutunu ihmal etmeyeceğiz. 2 yılı dolu dolu yaşayacağız” diye konuştu. Kılıkçıer, Şubat ayında Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’yla ortaklaşa düzenlenecek 2. Balkan Ekonomi Zirvesi’ne Başkan Altepe’yi de davet etti.