Balkona Düşen İzmarit Çamaşirlari Tutuşturdu

Balkona Düşen İzmarit Çamaşirlari Tutuşturdu

Manisa’da bir evin balkonuna düşen sigara izmariti, balkonda asılı çamaşırları tutuşturdu. Balkondaki alevleri fark eden mahalle sakinleri ise, çıkan yangını büyümeden söndürdü.
Olay, gece 23.30 sıralarında Manisa’nın Yunusemre ilçesi Atatürk Mahallesi 4401 Sokak’taki 168 nolu apartmanın ikinci katında meydana geldi. Nereden atıldığı belli olmayan sigara izmariti, apartmanın ikinci katında bulunan çamaşırları tutuşturdu. Balkondan yükselen duman ve alevleri fark eden mahalle sakinleri yangına ilk müdahaleyi yaparak itfaiye ekiplerini çağırdı. Tüm mahalle halkının seferber olduğu yangın, itfaiyenin gelmesiyle kısa sürede söndürüldü. Bu arada yangın çıkan evde kimsenin olmadığı öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Balkondan yükselen duman ve alevleri fark eden ve kendi evinin balkonundan kova ile su dökerek yangına müdahale eden mahalle sakinlerinden Yasin Öner, yangının 23.30 sıralarında meydana geldiğini ve tüm mahalle sakinleri olarak yangını söndürmeye çalıştıklarını söyledi.