Bangladeş Heyeti Gaziantep’te

Bangladeş Heyeti Gaziantep’te

Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Zulfiqur Rahman ve Bangladeş Parlamentosu Tekstil ve Jüt Bakanlığı Daimi Komitesi Başkanı Saber Hossain Chowdhury, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.
İkili ticareti geliştirmek, jüt ve jüt ürünleri ihracat piyasasının gelişme imkanlarını araştırmak amacıyla Türkiye’ye gelen Bangladeş Parlamento Üyeleri ve işadamlarından oluşan heyet, Gaziantep’te de bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Heyet üyeleri ile görüşen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’teki imalat sanayisi, ihracat potansiyeli ve üretim yaptıkları sektörler hakkında bilgi verdi.
Birçok sektörde Türkiye’de en önemli üretim merkezi konumunda bulunduklarını anlatan Konukoğlu, Gaziantep’in yıllık 6,5 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğini, 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat hedeflediğini söyledi.
Ülkesinin ekonomisi ve büyümesi hakkında açıklamalarda bulunan Bangladeş Parlamentosu Tekstil ve Jüt Bakanlığı Daimi Komitesi Başkanı Chowdhury da Bangladeş’te son altı yılda kişi başına gelirin 450 dolardan 1,200 dolara çıktığını, en iyi üretim alanının hazır giyim olduğunu, jütün ise en önemli sektörlerden birisi konumunda bulunduğunu kaydetti.
Ziyaretin sonunda Konukoğlu, Chowdhury ve Büyükelçi Rahman’a, yöresel bakır işlemeli kahvedanlık hediye etti.