Bankadan gelen SMS'e dikkat!

Bankadan gelen SMS'e dikkat!

Bankalar arasında bilgilendirme ücretleri değişiklik göstermekle birlikte SMS başına 2 lira ile 6 lira aralığında ücret alınıyor. Bir ay içerisinde defalarca SMS gönderen bankanın aldığı ücret, kullanıcıların borçlarıyla eş değer hale geliyor. Şikayetvar’ın haberine göre, hesap özetlerini incelemeyen kullanıcılar ise her ay kesilen bu rakamlardan habersiz ücret ödüyor.

Bankanın gecikme bildirimlerinden aldığı ücretleri haksız kazanç olarak değerlendiren ve alınan paraların iade edilmesini talep eden tüketicilerin şikayetleri şöyle:

“66.75 TL gecikme bildirim ücreti aldı”

“Geciken kredim için tamamladığım parayı bankaya yatırdım fakat hesap özetimi kontrol ettiğimde bankanın bana 17 kere SMS gönderdiğini ve toplamda "Gecikme Bildirim Ücreti Tahsilatı" adı altında gönderdiği 66.75 TL aldığını fark ettim. Bankanın SMS vb. şeyler için para kesmesini doğru bulmuyorum, alınan ücretlerin iade edilmesini istiyorum.”

“Toplamda 40 kuruşluk borç için 20 lira bildirim ücreti kestiler”

“Toplamda sadece 1 günlük gecikme için banka bana 3 tane mesaj gönderdi, 40 kuruş gecikme faiz miktarı için, 20 TL gecikme bildirim ücreti kestiler. Bunun adı haksız kazançtır! İnsanları saf yerine koymayı bu kadar abartmışlar.”

“Defalarca gecikme bildirim ücreti kesmiş”

“Kredimi kapatmak amaçlı hesabıma yatan paradan aynı gün içerisinde kaç kalem olduğunu saymadım aynı tutarda gecikme bildirim ücreti kesilmiş. Bankacı değilim anlamıyor olabilir ama bu gecikme bildirimini defalarca kesmenin mantığını kavrayamadım. Kesilen paranın tarafıma iade edilmesi talep ediyorum. Şimdi ben bu şikayeti yazdım hemen altına standart cevabı yazmakla görevli arkadaşa da birkaç sözüm var: Eğer ki o yaptığın işten zevk alıyorsan bazı insancıl duygularından şüphe ederim.”

“Ekstre gecikme bildirim ücreti alıyor”

“Hesap özetimi ayrıntılı incelediğimde benden gecikme bildirim ücreti adı altında 2 TL kesilmiş. Yani 1 SMS için 2 TL para alınmış. Bu tarz uygulamalarından dolayı artık bankayı tercih etmiyorum ve bu ücretin iadesini istiyorum”

“Her ay 6 lira boş yere ücret kesiliyor”

“Defalarca gecikme bildirimi SMS ya da arama almak istemediğimi sadece hesap ekstramı istememe rağmen her ay 6 TL SMS ve arama ücreti ödüyorum. Ödemesi geciken müşteriye zaten o ayın

sonunda gecikme cezası olarak faiz vs adı altında zaten bir miktar ücret yansıtılacağı bilinmektedir. Buna itirazımız yoktur. Hal böyleyken bu müşteri gecikti o zaman bende istediğim fiyatta SMS ücretini alırım diye düşünmeniz çok yanlış ve üzücüdür. SMS ücreti ceza olamaz. Bu konu hakkında çözüm üretemeyecekseniz kartımı derhal kapatın.”