Bankaya siber saldırı

Bankaya siber saldırı

Güvenlik şirketi Kaspersky, bir bankanın servis sunucularına bir hafta boyunca gerçekleşen saldırılar sonrasında yaklaşık 500 bin Euro’nun çalındığını söyledi.

MAĞDURLARIN ARASINDA TÜRKLER DE VAR



Şirket mağdurların büyük bir kısmının İtalya ve Türkiye'den olduğunu açıkladı.
Sorunla ilgili yetkili birimlerin bilgilendirilmesine karşın şirket hırsızların izlerini takip edilmesini sağlayacak kayıtları sildiğini ifade etti.
Şirket bankanın adını açıklamaktan ise kaçındı.

Siber saldırganların trojan (Truva atı) bir program sayesinde sisteme girdiklerine ve böylece mağdurların hesaplarındaki parayı başka hesaplara gönderdiklerine inanılıyor.

Fakat paranın nasıl çalındığı ile ilgili soru işaretleri var.Kaspersky siber saldırganların banka hesaplarına girerken Zeus isimde bir kötü yazılım kullanmış olabileceklerini söyledi.

İlk kez 2007 yılında keşfedilen Zeus isimli kötü yazılım, Windows işletim sistemi kullananların verilerinin çalmayı sağlıyor.Daha önce bu yöntemle milyonlarca Euroluk siber hırsızlık gerçekleşmişti.

Kullanıcı hesaplarından bin 700 Euro ile 39 bin Euro arasında para çekildiği belirtiliyor.
Saldırganların tekrar benzer şekilde bir saldırı gerçekleştirebileceklerini belirten Kaspersky siber saldırı ile ilgili araştırmanın sürdüğünü belirtti.