"Baraj problemimiz yok ama..."

"Baraj problemimiz yok ama..."

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Ağlamanın, sızlamanın faydası yok. 'Türkiye’yi bu girdaptan da çıkarmalıyız' diyoruz. Saadet Partisi’nin inşallah baraj problemi yoktur. Ama güçlü bir kadro ile girilirse bu ittifak olabilir" dedi.

Kamalak, Türkiye'nin şu anda, içerde ve dışarıda tam anlamıyla bir dar boğaza sürüklendiğini söyledi. "Şöyle dışarıya bir bakalım. Kardeş ülkelerimize bir bakalım. Suriye’ye, Irak’a, Mısır’a, Libya’ya bakalım. Hepsi yerle bir edilmiş durumda." diyen SP Genel Başkanı Kamalak, "Bunda mevcut iktidarın vebali var. Biz D8’ler diyorduk, bunları eleştirmek için söylemiyorum. Sadece hatırlatmak için söylüyorum. Kendi mecramızda başka taraflara yöneldik. Batıya teveccüh etti. Halbuki batı bizi yok etmek istiyor. Şu an PKK deniliyor. PKK’yı ortaya çıkaran, silahlandıran, donatan kim? Batı" şeklinde konuştu. Türkiye'de 11 milyon işsiz bulunduğunu belirten Kamalak, son bir ay içersinde yaşanan tartışmaların millete maliyetinin 150 milyar 200 milyon TL olduğunu kaydetti.

“AK SARAY’IN 10 MİLYARI, TAM 40 BİN GENCE İŞ İMKANI”

Açıklamalarında, Ak Saray tartışmalarına da değinen Kamalak, şunları söyledi.

"Değerli devlet büyüklerimiz biliyorsunuz AK Saray tartışması falan yapıyor. Elbette ki bu ülkeye saray da lazım, konak da lazım ama öncelik bu mu? Yapılan hesaplamalara göre tartışma konusu konağın en az maliyeti 10 milyar. Peki, gençlerimize iş için ayırsak o 10 milyarı, tam 40 bin gence iş imkanı sağlayacağız. Geçen pazar Karaman’da gittim. Bir emeklimiz, sosyal Güvenlik Kurumu’nun yazmış olduğu dilekçeyi verdi ilgilenmemiz için. Müracaat etmiş emekli olmak için, demişler ki, '26 küsur bin lira ödemen lazım'. Ödedik diyor. Sonra şu kadar iş günü eksiğiniz var demişler. Onunda tamamladık. Bize maaş bağlayacaklarını ifade ettiler. 686 lira alacaksın dediler. Ama aybaşında maaşımı almaya gittiğimde 522 lira verdiler diyor. 522 Lira ile günümüz şartlarında bir ailenin geçinmesi mümkün mü? Ömrünün sonuna gelmiş, bu ülkeye hizmet etmiş bir vatandaş, 522 lira ile ömrünü tamamlayacak"

Fatih Erbakan’ın Saadet Partisi’nden aday olup olmayacağı sorusuna, "Bu sorunun muhatabı Fatih bey olmalı. Bizim hem parti olarak hem de gönlümüz sonuna kadar açık" diyen Kamalak, partisinin MHP ve BBP ile ittifak yapıp yapmayacağını sorusunu da yanıtladı. Türkiye'nin her yönüyle bir girdabın içersine girdiğini ileri süren Kamalak, "Bu durumda ağlamanın, sızlamanın faydası yok. 'Türkiye’yi bu girdaptan da çıkarmalıyız' diyoruz. Saadet Partisi’nin inşallah baraj problemi yoktur. Ama güçlü bir kadro ile girilirse bu ittifak olabilir" diye konuştu.