Barselona'da minibüs kalabalığa daldı!

Barselona'da minibüs kalabalığa daldı!

İspanya’nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. Çok sayıda kişinin yaralandığı olayda minibüsü süren kişinin olay yerinden kaçtığını duyurdu. İspanyol polisi, olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı. Olayda 2 ölü ve en az 20 yaralı bulunduğu belirtiliyor. İspanyol yerel basını oalyda 13 kişinin öldüğünü açıkladı. Polis, saldırganın olay yerine yakın bir barda çevrelendiğini açıkladı.

19:36- SALDIRGAN KÖŞEYE SIKIŞTIRILDI

Barcelona polisi, minibüslü terör saldırısının şüphelisi olan şahsın bir barda köşeye sıkıştırıldığını duyurdu.

Barcelona'nın Las Ramblas bölgesinde minibüsle kalabalığın arasına dalan ve iki kişi oldukları bildirilen teröristler, saldırının ardından araçtan inerek olay yerine yakın bir bölgede bulunan restoranı bastı. Polis, teröristleri yakalamak için operasyon başlattı. Operasyona helikoperle destek sağlanıyor.

TÜRK RESTORANI

Öte yandan Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin  Las Ramblas'taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve  kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı

Barcelona'da teröristler Türk restoranını bastı



YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ 

Barcelona'daki metro ve tren istasyonları kapatıldı. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. Barcelona polisi, sürekli olarak vatandaşların olay yerinden uzak durması yönünde anonslar yapıyor.