Bartın Umem Beceri Kursları Başlıyor

Bartın Umem Beceri Kursları Başlıyor

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) Beceri 10 Kurs Yönetim Toplantısı Bartın TSO hizmet binasında gerçekleştirildi.
İstihdamın önündeki en önemli konulardan biri olan ‘Mesleksizlik’ sorununu ortadan kaldırmak için hayata geçirilen UMEM kapsamında Bartın TSO Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soyal başkanlığında gerçekleştirilen Bartın UMEM Beceri 10 Kurs Yönetim Toplantısı Bartın TSO hizmet binasında yapıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Muhsin Bayrak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özkan Yıldırım, UMEM Okulu Bartın EML Müdürü Celal Elsıkma katılım sağladığı toplantıda belirlenen kurslara yönelik çalışmaların en kısa zamanda başlanacağı bildirildi. Gerçekleştirilmesi planlanan kurslar arasında düz dikiş makineci, ayakkabı montajcısı, sayacı, satış görevlisi, servis, iş makineleri operatörü, aşçı yardımcısı, gazaltı kaynağı, girişimcilik, kasap, pvc doğrama, bilgisayar destekli muhasebe öncelikli olarak belirlendi. Proje hakkında bilgi veren Bartın TSO Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soyal, toplam 180 gün boyunca teorik ve pratik eğitimler verileceğini ayrıca her kursiyer için günlük 25 TL harçlık yatırılacağını belirterek ve İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ve Genel Sağlık Sigortası yaptırılacağını vurguladı.
Bartın TSO Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soyal, startı verilecek olan UMEM Beceri’10 kursları hakkında yaptığı açıklamada, "Amacımız işsizlikle mücadelede son derece önemli olan ve kamu yaklaşımı ile özel sektör bakış açısını aynı noktada buluşturan UMEM projesi ile bölgemizde üretim yapan firmalarımızın nitelikli eleman ihtiyaçlarını belirleyip talepleri doğrultusunda başlatacağımız kurslar ile cevap verebilmektir” dedi.